CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: -"Doğu ve Güneydoğuda Kürt vatandaşlarımızın sorunları olabilir, bunların çözüleceği yer parlamentodur"


ESKİŞEHİR (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, çözüm sürecine ilişkin, "Doğu ve Güneydoğuda Kürt vatandaşlarımızın sorunları olabilir, bunların çözüleceği yer parlamentodur" dedi.
     Toprak, CHP Eskişehir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, parti olarak Türkiyenin her yerini gezerek, halkın beklentilerini araştırdıklarını söyledi.
     Türkiyenin iki süreci birden yaşadığını, bunlardan birinin terörün bitme süreci diğerinin de komşu ülkeyle savaşa sürüklenmeye çalışılması olduğunu öne süren Toprak, şunları kaydetti:
     "Ülkenin komşusuyla savaş noktasına gelmesini üzülerek takip ediyoruz. Türk gençlerini Arap çöllerinde feda etmeye hiçbir iktidarın hakkı yoktur. Bize ait olmayan bir savaşa girmeyi, komşumuza savaş açmayı yanlış buluyorum. Bu Türk halkının savaşı değil, o savaş İsrailin, petrol hatlarının savaşı, Ortadoğunun yeniden şekillendirilmesi olabilir. Suriyeye girebilirsin ama Suriyeden bir bütün olarak çıkamayacağını şimdiden görüyoruz. Aklınızı başınıza alın Sayın Başbakan ve Hükümet."
     Toprak, çözüm sürecini değerlendirerek, "Doğu ve Güneydoğuda Kürt vatandaşlarımızın sorunları olabilir, bunların çözüleceği yer parlamentodur. Bu konuda elimizden gelen desteği veririz" diye konuştu.
     CHP olarak şeffaf olmak, kamuoyunu bilgilendirmek ve istişare içinde bulunmak gibi üzerinde durdukları birkaç nokta olduğuna dikkati çeken Toprak, "İmralıyı mesrulaştırdık, Mandelalaştırdık. Bizim uyarımızı dikkate alsaydı, Avrupada aktivist olarak, terör örgütü bence aklanmayacaktı" ifadesini kullandı.
     Toprak, şöyle devam etti:
     "CHP olarak biz bu hazırlıkları yaptık. Eğer Erdoğan ve hükümeti samimiyse gelsinler, biz bu meseleyi 3 günde çözeriz. 16 kanun teklifimiz var. 3 günde de çıkarırız. Bu 3 gün olmaz, 3 hafta olur ama Türkiye Cumhuriyetine yaraşır, onurlu davranış teröristle pazarlık değildir, kendi vatandaşının hakkını teslim etmektir. Bu konuda açığız, destek vermeye sonuna kadar niyetliyiz."
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER