CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: -Demokrasinin belli güçler tarafından belli zamanlarda askıya alınmasını kabul etmemiz mümkün değil


MALATYA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Demokrasinin belli güçler tarafından belli zamanlarda askıya alınmasını kabul etmemiz mümkün değil dedi.
     Toprak, beraberinde CHP Bursa Milletvekili Sema Kaleli, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile Malatyadaki iş adamları derneklerine ziyarette bulundu. Heyet, iş adamlarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun 27 Aralık tarihinde kentte yapacağı toplantıya davet etti.
     Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesinde dernek başkanı ve üyelerle bir araya gelen Toprak, Malatyanın Anadoluda sanayisi yeşeren bir kent olduğunu söyledi.
     Malatya gibi çekim merkezi kentlerin etkisini artırarak Anadoludaki göçün önüne geçilebileceğini belirten Toprak, Bu ülkede sanayinin önünü nasıl açarız- Tüten bacanın önünü nasıl açarız- CHP olarak bunları öncelikli meselemiz olarak koyduk. Sanayicinin önünü açacak kanunlar kimden gelirse gelsin bunun ayrımını yapmıyoruz. Siyasetçiler yeni bir anlayışla yola çıkmalılar. Bize oy versin vermesin bizim hedefimiz önce Türk insanının mutluluğudur dedi.
     Malatyada 28 Şubat sürecinde yaşanan olayların da kamuoyunda bilindiğine işaret eden Toprak, her zaman için hukukun üstünlüğünü savunduklarını dile getirdi.
     Yaptıkları cezaevi ziyaretlerinde görüş ayrımı yapmadan herkesle görüşmeler yaptıklarını belirten Toprak, şöyle konuştu:
     Demokrasinin belli güçler tarafından belli zamanlarda askıya alınmasını kabul etmemiz mümkün değil. Bunun mutlaka karşısında dururuz. Bu ülkede hukukun, hukukun üstünlüğünün egemen olmasını savunuyoruz. Hukukun gecikmeden hayata geçmesini de savunuyoruz. Yargılanma sürecinin ceza sürecine dönüşmemesini de savunuyoruz. Yani mağdur neredeyse biz hiçbir ayrım yapmadık. Bizim görüşümüzde olsun olmasın kim mağdursa onu gittik ziyaret ettik. Demokrasilerde istikrar çok önemlidir. Ancak ortak aklın harekete geçmesi de çok önemlidir. Ben yaptım oldu mantığıyla demokrasiyi bir yere götüremeyiz. Ortak aklı üretmemiz lazım. Diyaloğu egemen kılmamız lazım. Bu ülkede diyalog, sevgi ortamı yaratalım, korku ortamı değil. Bizim buraya geliş amacımız da bu. Bu nedenle de 27 Aralıkta sizleri bekliyoruz. Beklediğimiz şu; gelin ilinizin sorunlarını söyleyin. Teklif iktidar partisinden de gelse biz buna destek veririz. Yeter ki, Malatyanın ihracatçısının önü açılsın.
     Malatya Aktif İşadamları Derneğini de (MAKİAD) ziyaret eden Toprak, dernek başkanı Muzaffer Erşan ile bir süre görüştü. İş adamlarının yatırımlarını başka ülkelere kaydırmalarının önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yapan Toprak, Türkiyenin dış politikasını eleştirdi.
     Erdoğan Toprak, şöyle devam etti:
     Sanayide bir gerileme var. Bir ayda yüzde 6ya yakın bir gerileme oldu. Siz, Malatyanın o yiğit ağalarını burada tutamazsanız. O yiğit ağaları buradan göç ederler, İstanbulun varoşlarında, Züğürt Ağaya dönerler. Bırakın biz bu ağalığı burada yaşatalım. Eğer devlet bütçe açığını sizin gibi, böyle üretenin cebine elini koyarak kapatmaya çalışılıyorsa bu tehlikeli bir şeydir. Bir milyar liraya yakın örtülü ödenekten para harcadık. Nereye gitti bu para- Cumhuriyet tarihinde ilk defa 1 milyara yakın bir parayı örtülü ödenekten aldık. Nerelere gittiğini bilmediğimiz yerlere harcadık. Bunu da Sayıştay denetiminden devre dışı bırakarak örtmeye çalıştık. Bu doğru değil. Yanlış bir dış politikaya girdik, 11 tane ülkeyle kapılarımız kapandı. Bakın Suriye ile 2,5 milyar dolarlık ticaret kaybımız var. Suriyedeki yönetim tarzını CHP olarak beğenmiyoruz, değişmesi lazım. Ama biz başkasının içişlerine kendi ekonomimizi bozacak kadar girmemeliyiz. ABD geçen hafta senatoda bir karar almış, Suriyeye müdahale ederiz ama asker vermeyiz. İşte Türkiyenin bu yanlış dış politikasının faturası sizlere çıkıyor.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER