CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç: Türkiyenin doğusunda yaşanan terör olaylarıyla ilgili ve hemen sınırlarımızın dibindeki Suriyede yaşanan olaylarla ilgili toplumun, medyanın ve Meclisin açıkça bilgilendirilmesini


SAMSUN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Türkiyenin doğusunda yaşanan terör olaylarıyla ilgili ve hemen sınırlarımızın dibindeki Suriyede yaşanan olaylarla ilgili toplumun, medyanın ve Meclisin açıkça bilgilendirilmesini istiyoruzdedi.
     Partisinin Samsun İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Koç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
     ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun ortak basın toplantısı düzenlediğini belirten Koç, söz konusu toplantının belli şeylerin kaderinin çizildiği anlamına geldiğini savundu.
     Türkiyenin bir kararma döneminden geçtiğini ileri süren Koç, Türkiyenin doğusunda yaşanan terör olaylarıyla ilgili ve hemen sınırlarımızın dibindeki Suriyede yaşanan olaylarla ilgili toplumun, medyanın ve Meclisin açıkça bilgilendirilmesini istiyoruz. Birtakım olaylar oluyor şehir efsaneleri, dedikodular yayılıyor. İsteyen istediği gibi propagandasını yapıyor fakat Türkiyedeki siyaset kurumu başta anamuhalefet partisi olarak süreçle ilgili bilgilendirilmiyor diye konuştu.
     Geçen hafta CHP Merkez Yürütme Kurulu olarak TBMMyi terör olayları ve Suriyede yaşanan olaylara ilişkin olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldıklarını ve ondan sonra kıyamet koptuğunu ifade eden Koç, şöyle konuştu:
     Hiç sesi çıkmayan birileri, Sayın Başbakanın verdiği işaretle onun peşinden benzer açıklamalar yapmaya başladı. Yani bir şekilde takke düştü kel göründü. Bölücü terör örgütünün son girdiği eylemler farklı bir boyut taşıyor. Bunu çok açıklılıkla söylüyoruz. Daha önce vurup kaçan ve bu şekilde zarar verme, varlığını sürdürme noktasında direnen terör örgütü yaklaşık 3 haftadır yine vurmaya çalışıyor fakat kaçmıyor bu sefer. Vurup kalmaya çalışıyor. Yani belli bir bölgeyi kendi denetimi altına alıp adeta dünyaya bir mesaj vermeye çalışıyor. Mesajı şu; Biz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırları içinde de kendi denetimimiz altında da birtakım bölgeler oluşturduk. Bunu görün artık, tıpkı Suriyenin Türkiyeye komşu bölgeleri gibi, tıpkı Irakın kuzeyindeki bölgeler gibi. Ciddi çatışmalar sürüyor ve çatışmalar devam etmektedir.
     Bugün Suriyedeki iç savaşın doğrudan tarafı olan bir Türkiye gördüklerini ileri süren Koç, Açıkça söylüyoruz, Türkiye, Suriyede rejim avcılığına çıkmıştır. Suriyede iç kavgada taraf tutan bir Türkiye manzarası var. Suriye denklemi ne olur bilemiyoruz. Türkiye kendini Suriyede ateşin içine atıyor diye konuştu
    
     Muhabir: İlyas Gün / Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER