CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: -Dünyada barışı, yurtta barışı sağlamanın yolu CHP çatısı altında buluşmaktır


ANTALYA (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dünyada barışı, yurtta barışı sağlamanın yolu CHP çatısı altında buluşmaktır dedi.
     Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yap, işlet, devret modeliyle yaptırılan Antalya Akvaryumun açılışını yaptı.
     Kılıçdaroğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Antalyanın sadece Antalyalılar değil, Türkiye için önemli bir kent olduğunu belirterek, bu kenti gelecek nesillere daha iyi bırakabilmek için CHPli yöneticilerin önemli çabalar harcadığını söyledi.
     Belediye başkanlarını kürsüye davet eden Kılıçdaroğlu, CHPli yöneticilerin çalışmalarından gurur duyduğunu kaydetti. Antalyada düne kadar CHP örgütü kendi içinde barışık değil denildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Haklılardı da, ama şimdi tek yürek, tek nefes, tek amaç için çaba harcıyorlar dedi.
     CHPli yöneticilerin Antalya ve Antalyalılar için güç birliği yaptığına işaret eden Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti. Sosyal belediyeciliğin çok önemli olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, Sosyal belediyecilik halkı için çalışmaktır, çocukları için çalışmaktır, işsizlikle mücadele etmektir, yoksulluğu yenmektir. Sosyal belediyeciliğin anlamı kent için, kentli için çalışmaktır. Cebi için değil, halkı için çaba harcamaktır diye konuştu.
     CHPli belediyelerin halktan yana hizmet sunduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, sosyal belediyeciliği Türkiyeye yaydıklarını, TOKİden daha ucuz konut yaptıklarını, aile sigortası uygulayarak sadece 1 liraya bütün hastalıklara tedavi ettiren bir anlayışla hizmet ettiklerini kaydetti.
     Yeni bir yasa ile bazı beldelerin mahalle ya da köy olacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, kapanacak belde halklarının kaybedecekleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti.
     İnsanların huzur içinde yaşamak istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
     Huzur içinde yaşamak komşusuyla barışık, mahalleli ile barışık olmak değildir, sadece Türkiye ile de barışık olmak değildir. Huzur içinde yaşamak dünya ile barışık olmak anlamına gelir. Kentli olmak aynı zamanda yurtta barış, dünyada barış diye haykırmasını bilmektir. Kentli olmak bütün komşularıyla barış içinde yaşamak demektir. Kentli olmak kolay bir olay değildir. Biz barışı, dostluğu arzu ediyoruz. Hiç kimseyle, dostlarımızla, kentlimizle, mahallemizle, Türkiye ile kavga değil, barış istiyoruz. Bu coğrafyaya barışın, dostluğun egemen olmasını istiyoruz. Suriye, Irak, Rusya, İran başta olmak üzere hiçbir ülkeyle savaş istemiyoruz. Bu coğrafyada huzur içinde, barış içinde yaşamak ve dostluğu paylaşmak istiyoruz
     Kılıçdaroğlu, 2002 yılında Türkiyenin hiçbir komşusuyla sorunu olmadığını ifade ederek,Şimdi bütün komşularla adeta savaşın eşiğine geldik. O nedenle sadece Antalyalıların değil, Türkiyede yaşayan bütün yurttaşlarımızın barış özlemini dile getirmek ana muhalefet partisi olarak, CHPnin genel başkanı olarak benim görevimdir. Yurtta barışı, dünyada barışı egemen kılmak hepimizin görevidir diye konuştu.
     Türkiyeye barış mesajı veren Kılıçdaroğlu, bu mesajı tüm Antalyalıların da tekrar etmesini istedi. Kılıçdaroğlu, Antalyadan Karsa, Iğdırdan Trabzona, Sinopa, Yozgata, Çankırıya, Çoruma, Hakkariye, Diyarbakıra, Mersine, Muğlaya, bütün Türkiyeye selam olsun, selam olsun barışa. Yurtta barış, dünyada barış. Selam olsun barış isteyenlere, bütün cumhuriyetçilere, geçmişte hangi partiye oy vermişlerse saygı duyuyorum bütün cumhuriyetçileri, yurt sevenleri CHP çatısı altında bekliyorum. Dünyada barışı, yurtta barışı sağlamanın yolu CHP çatısı altında buluşmaktır dedi.
     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da yap,işlet, devret modeliyle önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.
     Antalya Akvaryumunun bu yatırımlardan biri olduğuna işaret eden Akaydın, bu yatırımın 9 ay gibi kısa sürede tamamlandığını ve Antalya için önemli bir yatırım olduğunu kaydetti. Akvaryumun tam kapasite bakımından dünyanın 5incisi, tünel uzunluğu bakımından ise birincisi olduğunu dile getiren Akaydın, bu projenin sadece turizm değil, kültür ve eğitim projesi olduğunu ifade etti.
     Akaydın, daha sonra Kılıçdaroğluna plaket verdi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, açılışın ardından akvaryumu gezdi.
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER