CHP heyetinin Esedle görüşmesi

CHP heyetinin Esedle görüşmesi -Hatay Milletvekili Akgöl: Beşşar Esad, hükümetin başından ayrılmama gibi bir kararının olduğunu ve bir geminin denizde yol aldığını, geminin kaptanının kendisi olduğunu ve bu gemiyi terk etmeyec


HATAY (A.A) - Suriyeye giderek Beşşar Esedle görüşen CHP heyetindeki Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Beşşar Esad, hükümetin başından ayrılmama gibi bir kararının olduğunu ve bir geminin denizde yol aldığını, geminin kaptanının kendisi olduğunu ve bu gemiyi terk etmeyeceğini belirtti.
     Akgöl, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ile CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile yaptıkları Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esedle görüşmesini basın mensuplarına değerlendirmek üzere partisinin Hatay il binasında toplantı düzenledi.
     Esedle Suriyede akan kanın durmasına yönelik yapılması gerekenleri konuştuklarını anlatan Akgöl, Esedin de barış süreci için gerekli adımları attığını, sürecin başlaması adına da anayasayı değiştirdiğini kendilerine söylediğini belirtti.
     Barış sürecine katkı sağlamayı amaçladıklarını anlatan Akgöl, şöyle devam etti:
     Barış nasıl sağlanır, bizim muhalefet olarak, Türkiye olarak yapmamız gereken nedir, Suriyenin yapması gereken nedir bunların çözümünü bulmaktır. Dün de Sayın Beşşar Esadla görüştük. Bu süreçte biz taleplerimizi illetik. Suriyede bu kanının akmaması yönünde yapılması gerekenleri söyledik. Onlar da gerekli adımları attıklarını söyledi. Barış sürecinin başlaması adına anayasayı değiştirdiğini, artık tek başkan adayı olarak değil de herkesin aday olabileceğini belirtti. Dolayısıyla burada altı çizilmesi gereken önemli noktalardan bir tanesi şuydu; Beşşar Esad, hükümetin başından ayrılmama gibi bir kararının olduğunu ve bir geminin denizde yol aldığını, geminin kaptanının kendisi olduğunu ve bu gemiyi terk etmeyeceğini belirtti. Ancak muhalif güçler şu an seçime girebilirler. Anayasa buna açık. Parlamentoya milletvekili sokabilirler, anayasayı değiştirme gücünü alabilirler. Benim halkım bu gücü alabilir, beni de Başkanlıktan alırsa ben üzülmem beni alan Suriye halkı olsun dedi. Dış güçlerin istemesiyle ben bu koltuğu bırakmam gemiyi terk eden adam olmam dedi.
     Akgöl, gazeteci Başar Kaduminin durumunu da sorduklarında hiçbir izine rastlanmadığını, pasaportsuz ve kimliksiz girdiği için hiçbir kaydının bulunmadığı yönünde bilgi aldıklarını hatırlatarak, Kabullenmek istemiyoruz ama vefat ettiği konusunda genel bir tanı var. Bunu eşiyle de paylaşacağız, inşallah biz yanılırız, sağ çıkar ve onu almak bize nasip olur dedi.
     Akgöl, bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamalarında sizin terörist başıyla görüşmeye gittiğinizi söyledi. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz- demesi üzerine, şöyle konuştu:
     Ben bunu esefle kınıyorum. Başbakan şu an terörist başı olan Apoyla uzlaşma adı altında ve resmi bir kimliği olmayan biriyle görüşüyor. Biz bu görüşmeye de hiçbir şey demiyoruz. Uzlaşma varsa CHP her zaman uzlaşmanın yanındadır. Fakat bizim de uzlaşma, akan kanın durması adına resmi devlet başkanıyla ziyaretimizin neden bu kadar yadırgandığını ben anlamış değilim.
     Akgöl, Genel Başkan Yardımcısı Şafak Paveyin de Esma Esed ile ülkedeki kadınların durumunu görüştüğünü söyledi.
     Şamda herhangi bir sıkıntının olmadığını gözlemlediklerini ifade eden Akgöl, Devlet başkanının bize söylediği Türkiye sınırındaki 4 ilde problem olduğu, bu illeri de boşalttıklarını söyledi. Türkiyeye yapılan saldırıların ve Türkiyede patlatılan bombaların sebebinin kendileri olmadığını ifade etti. Türkiye sınırındaki illerde hiçbir askerinin olmadığını, kontrolün tamamen muhaliflerin elinde olduğunu söyledi dedi.
    
     Muhabir: Lale Köklü - Emin Sansar / Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber CHP heyetinin Esedle görüşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER