CHP İl Başkanı Özer Ülken:

CHP İl Başkanı Özer Ülken: İl Genel Meclisi tarafından yapılan yatırımlar AKPli yöneticiler ve meclis üyeleriyle açılıyor. Meclisteki CHP ve MHPli üyelere haber verilmiyor


ANTALYA (A.A) - CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, İl Genel Meclisi tarafından yapılan yatırımlar AKPli yöneticiler ve meclis üyeleriyle açılıyor. Meclisteki CHP ve MHPli üyelere haber verilmiyor dedi.
     Özer Ülken yaptığı açıklamada, Antalya Valisi Ahmet Altıparmakın CHPli bir meclis üyesinin başkan olduğu ve AK Partinin muhalefette kaldığı İl Genel Meclisine yönelik engellemelerde bulunduğunu savundu. Ülken, Vali Altıparmakın 26 Marttaki Manavgattaki Alara Köprüsünün açılış töreninde (Ben hükümetin valisiyim) dediğini ve birçok açıklamasında da hükümete övgülerde bulunduğunu iddia etti.
     İl Genel Meclisinin kararlarıyla ve ayırdığı bütçeyle yapılan Alara Köprüsünün İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerinin bölgeye yaptığı ziyaretin ardından bir kaya parçasıyla kapatıldığını söyleyen Ülken, şunları kaydetti:
     Köprünün açılışına sadece AKPli meclis üyeleri ve bürokratlar davet edildi. Valilik makamı siyasi bir makam değildir. Valilerin siyaset yapmaya hakkı yoktur. Ama İl Genel Meclisi tarafından yapılan yatırımlar AKPli yöneticiler ve meclis üyeleriyle açılıyor. Meclisteki CHP ve MHPli üyelere haber verilmiyor.
     Vali Altıparmakın siyasi davrandığını ileri süren Ülken, valilerin tarafsızlıklarını koruması gerektiğini belirterek, Vali siyasi davranırsa bürokratların da öyle yapması doğal oluyor diye konuştu.
     Mecliste alınan kararların veto edilmesinin halkı mağdur ettiğini anlatan Ülken, şunları söyledi:
     Hiçbir hukuki dayanağı olmayan veto kararları yatırımları aksatıyor. Halkın oylarıyla göreve gelen meclis üyelerinin iradesine, halkın iradesine kimse siyasi kaygılarla zincir vuramaz. Antalya Organize Sanayi Bölgesi ve Kumluca Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin seçimlerinde iktidar partisinin meclis üyelerinin seçilememesi rahatsızlık oluşturdu. Bu durum kimsede rahatsızlığa neden olmasın.
     Ülken, siyasi kaygılarla hizmetin engellenmesine karşı her zaman tepki göstereceklerini kaydederek, Meclis yatırımlarının AKP mitingi havasında açılmasını her platformda eleştireceğiz diye konuştu.
     (SE-BEK-İU)
<< Önceki Haber CHP İl Başkanı Özer Ülken: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER