CHP Mersin Milletvekili Seçer:

CHP Mersin Milletvekili Seçer: -Hükümet Türkiyeyi adım adım Suriye ile savaşa sürüklüyor


MERSİN (A.A) - CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, hükümetin Türkiyeyi adım adım Suriye ile savaşa sürüklediğini öne sürdü.
     Seçer, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarının uyguladığı çarpık ve basiretsiz dış politika nedeniyle Türkiyenin en uzun sınır komşusu ve yüz yıllara uzanan kardeşlik ilişkilerinin olduğu Suriye ile adım adım savaşa doğru sürüklendiğini iddia etti.
     Türkiye bugün iç karışıklıklarla boğuşan Suriyenin karışıklığına taraf olmuş, bununla da yetinmeyip karışıklığın içinde yer almaya başlamıştır ifadelerine yer veren Seçer, şöyle devam etti:
     Muhaliflere silah veren ve onları eğiten bir ülke haline geldiği neredeyse tüm dış basında her gün yazılıp çizilmektedir. Buna karşın hükümet ne yapmaktadır- Hataydaki kampa halkın oylarıyla seçilmiş milletvekilleri bile girememektedir. Türkiye Cumhuriyetinin sınırları içinde yer alan bir kampta ne olup bittiği, milletin iradesinin temsilcilerinden saklanmakta, kaçırılmaktadır. Bu olay bile başlı başına iktidarın beceriksiz ve basiretsiz dış politikasının iflasının bir başka adıdır. Hükümet, Türkiyeyi adım adım Suriye ile savaşa sürüklüyor. AKP iktidarı birilerinin taşeronu olarak Türkiyeyi savaşa doğru sürüklemektedir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki; komşumuzdaki ateş Türkiyeye sıçrarsa bu ateş herkesi yakar. CHP hiçbir zaman savaştan yana olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.
     Seçer, CHP olarak nereden gelirse gelsin terörün her türlüsünü kınadıklarını ve lanetlediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
     Hiç bir gerekçe terörü meşru kılamaz. Muhalefet olarak terörü lanetlediğimizi bir kez daha belirtmek isterim. Ancak, şu gerçek maalesef bir kez daha görülmüştür ki, terörle mücadelede hükümet bir zafiyet içindedir. Terörün çözümü konusunda hiçbir önerisi yoktur. Hükümetin kendi bakanı bile Türkiyenin bir ilinin sokaklarında dahi gezememekte, polis korumasıyla adeta kaçırılmaktadır. Bu hazin tablo, hükümetin terörle mücadele anlayışının iflas ettiğinin açık bir göstergesidir.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber CHP Mersin Milletvekili Seçer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER