Çanakkaleli yüzücüden yeni rekor

Çanakkaleli yüzücüden yeni rekor -Çanakkalede yaşayan, Ankara ODTÜ SAS Kulübü sporcusu Derya Can Pamuk, Kemerde yapılan Serbest Dalış Küp Apnea ve Skandalopetra Türkiye Şampiyonasında 2 kez Türkiye rekoru kırdı -Pamuk: 29 Eylül


ÇANAKKALE (A.A) - Mehmet Bayer - Çanakkalede yaşayan, Ankara ODTÜ SAS Kulübü sporcusu Derya Can Pamuk, Kemerde yapılan Serbest Dalış Küp Apnea ve Skandalopetra Türkiye Şampiyonasında 2 kez Türkiye rekoru kırdı.
     Pamuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23-25 Ağustos tarihleri arasında Kemerde düzenlenen Serbest Dalış Küp Apnea ve Skandalopetra Türkiye Şampiyonasının Küp Apnea dalındaki ilk gün elemelerinde 129,46 metrelik Türkiye rekorunu 133,58 metreye çıkarıp, finallere en yüksek dereceyi yaparak yükseldiğini söyledi.
     Bir gün sonra yapılan final yarışlarında ise 148,25 metreyle Türkiye rekorunu 2 günde 2. kez yenileyip Türkiye şampiyonu olduğunu dile getiren Pamuk, Bu derecem dünyanın en iyi 3. derecesi olarak beni dünya sıralamasında 3. sıraya yükseltti dedi.
     Bu branşta dünya sıralamasında 158,54 metrelik derecesiyle İtalyan İlaria Boninin ilk sırada, 148,75 metreyle Hırvatistandan Lidija Lijicin ikinci sırada, kendisinin de 148,25 metreyle üçüncü sırada yer aldığına işaret eden Pamuk, Bu branşta 29 Ekimde Antalyada yapılacak Avrupa şampiyonasında ilk sırada yer alıp, Avrupa şampiyonu olmak istiyorum diye konuştu.
     Pamuk, 29 Eylülde Kaşta yapılacak Serbest Dalış Türkiye Şampiyonasında ise 2 dünya rekoru denemesi yapacağını, çalışmalarına Çanakkale Boğazı ile Kaşta devam edeceğini kaydetti.
     Çanakkalede yaşadığını ancak Ankara ODTÜ SAS Kulübünün formasıyla spor yaşantısını sürdürdüğünü ifade eden Pamuk, eşi Mustafa ile 21 aylık oğlu Poyrazın kendisinin en büyük destekçisi olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Çanakkaleli yüzücüden yeni rekor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER