CHP Milletvekili Aygünün kaçırılması

CHP Milletvekili Aygünün kaçırılması -CHP Tunceli İl Başkanlığı: Bu eylemin, ülkenin barışına ve birliğine katkı sağlamayacağı açıktır -İnsan hakları savunucusu ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olan sayın Hüseyin


TUNCELİ (A.A) - CHP Tunceli İl Başkanlığından yapılan açıklamada, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılması eyleminin, ülkenin barışına ve birliğine katkı sağlamayacağının açık olduğu vurgulandı.
     Açıklamada, milletvekili Aygünün, 12 Ağustos 2012 tarihinde parti çalışmaları için bulunduğu Ovacık ilçesinden Tunceliye dönerken terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığı anımsatıldı.
     Bu eylemin, ülkenin barışına ve birliğine katkı sağlamayacağının açık olduğunun vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Tam tersine diyaloğa en çok ihtiyaç duyulduğu bir zamanda gerçekleştirilmesi, şiddeti daha arttırıp, toplumu kutuplaştıracaktır. Aynı zamanda fikirleri ve duruşuyla barıştan yana, şiddete karşı kararlı bir tutum sergileyen, insan hakları savunucusu ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olan sayın Hüseyin Aygüne yönelik yapılmış olan eylem, kamu vicdanını yaralamıştır. Milletvekilimiz sayın Hüseyin Aygünün bir an önce serbest bırakılması gerekmektedir. Bu nedenle demokrasiye, barışa ve özgürlüğe katkı sağlamak isteyen tüm halkımızı saat 17.30da Moğoltay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Yeraltı Çarşısı üzerinde yapılacak basın toplantısına davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Aygünün kaçırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER