CHP Milletvekili Develi, köylülerin sorunlarını dinledi

CHP Milletvekili Develi, köylülerin sorunlarını dinledi


ADANA (A.A) - CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Ceyhanın Yeşilova köyünü ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.
     Develi, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Necmettin Atay, İmamoğlu İlçe Başkanı Benal Karagöz, Ceyhan İlçe Başkanı İlyas Kurt, Ceyhan ilçe yöneticileri ile Yeşilova köyünde Muhtar İsmail Tan, MHP İl Genel Meclis Üyesi Celal Orhan ve vatandaşlarla biraraya geldi.
     Bazı vatandaşlar, 150 yıldan fazla bir zamandır ekip biçtikleri toprakların hazineye kayıtlı bulunduğunu, yaklaşık 8 bin dönüm arazinin TİGEMe tapulu olduğu için bu tarlalarının da rayiç bedel üzerinden satışa çıkarılacağını söyledi.
     Vatandaşlar, çok zor şartlar altında ayakta durmaya çalıştıklarını ve böyle bir konunun acil olarak çözeme kavuşturulmasını istedi.
     Develi, vatandaşların sorunlarını TBMM gündemine taşıyacağını belirterek, şunları kaydetti:
     "Yeşilova köyü 150 yıllık bir köy, köylü vatandaşlarımız bataklığı tarla yaparak ayakta durmaya çalışıyorlar. Tarlalarını 4-5 nesildir ekiyorlar. 150 yıl önce devletin tarlaları kayıt altında değildi. Köylülerimiz bu tarlaları ekip biçmişler. Ama gelin görün ki, bu bölge önce hara olarak ayrılmış, sonra da bundan yaklaşık 50-60 yıl önce şimdiki adı TİGEM olan kurumun üzerine tapuları çıkarılmış. Böyle bir şey olur mu- 150 senedir sen köyde olacaksın ve TİGEM gelecek bu tarlalar benim diyecek. Bunun kabul edilir bir tarafı yok. Hazine arazilerinin satışı ile ilgili karar alınmasına rağmen köylülerimiz kendilerine ait olan tarlaları alamıyor. Niye alamıyor çünkü TİGEM bir rayiç belirlemiş ve bu rayiç fiyat üzerinden tarlaları satışa çıkarmış. Böyle bir haksızlık olamaz. Ben milletvekili olarak konuyu TBMMye taşıyacağım."
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber CHP Milletvekili Develi, köylülerin sorunlarını dinledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER