CHP Yerel Yönetimler Genel Değerlendirme Toplantısı

CHP Yerel Yönetimler Genel Değerlendirme Toplantısı -CHP Parti Meclisi üyesi Şenatalar: Bir tek arkadaşımızı dahi ötekileştirmemeliyiz, suçlamamalıyız, itham etmemeliyiz, ihraç etmemeliyiz


AFYONKARAHİSAR (A.A) - CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Burhan Şenatalar, Bir tek arkadaşımızı dahi ötekileştirmemeliyiz, suçlamamalıyız, itham etmemeliyiz, ihraç etmemeliyiz dedi.
     Şenatalar, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen CHP Yerel Yönetimler Genel Değerlendirme Toplantısında, parti olarak şimdiye kadar 3 büyük adım gerçekleştirdiklerini, 4üncüsünün de büyük dönüşüm olacağını bildirdi.
     İlkinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları önderliğinde Cumhuriyetin kurulduğunu, ikincisinde İsmet İnönü önderliğinde çok partili rejime geçildiğini, 3üncüsünde Bülent Ecevit öncülüğünde sosyal demokrat bir partiye dönüşmeye başladıklarını belirten Şenatalar, 4üncü büyük dönüşümün, 2000li yıllarda Türkiyede özgürlükçü, laik, eşitlikçi, sosyal adaletçi bir toplum yapısı ve siyasal yapının kurulmasını sağlamak olduğunu söyledi.
     Şenatalar, Türkiyede en önemli siyasal sorunun anayasa tartışmasında düğümlendiğini savunarak, şöyle devam etti:
     Hedefimiz; demokratik, laik, özgürlükçü, eşitlikçi, sosyal adaletçi bir anayasa yazılmasıdır. Bugüne kadar 1982 Anayasası 20 defa değiştirilmiştir ama bir yamalı bohçaya dönüştüğü için tutarlı bir bütünlüğü asla yoktur. Hala baskıcı yönleri ağır basan bir anayasadır. Maalesef CHP, geçmişte özgürlük bayrağını her zaman gereken inanç ve kararlılıkla taşımayı başaramamıştır. Bundan sonrası için kararlı bir şekilde özgürlük bayrağını yükseltme zorunluluğumuz vardır.
     Partisinin geçmişte çok aşırı, gereksiz, kısır tartışmalarla zaman kaybettiğini ve kendi bilgilerini, arkadaşlarının bilgileriyle tamamlamaları gerektiğini anlatan Şenatalar, Bir tek arkadaşımızı dahi ötekileştirmemeliyiz, suçlamamalıyız, itham etmemeliyiz, ihraç etmemeliyiz. Kol kola girerek, fikirlerimizi birleştirerek, problem çözmeye çalışarak, dedikodu yaparak değil tamamen geleceğe dönük olarak çalışma yapmalıyız diye konuştu.
     Şenatalar, geçen yılın ilk 11 ayında toplantı ve gösteri özgürlüğünü kullanmaya girişen kişilerden gözaltına alınanların sayısının 46 bin 529, tutuklananların sayısının bin 831 olduğunu iddia ederek, toplu gösterilerle ilgili gözaltıların yüzde 90dan fazlasının yasalara aykırı olduğunu ileri sürdü.
     Toplantıya, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, merkez ve ilçelerdeki teşkilatların yönetici ve üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör / Sedat Gök
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber CHP Yerel Yönetimler Genel Değerlendirme Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER