Çiftçiye toprak analizi uyarısı

Çiftçiye toprak analizi uyarısı -Kılıçoğlu: Maliyeti düşük ve kaliteli tarım için toprak analizi şart


MUŞ (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, toprak analizinin, maliyeti düşük ve kaliteli bir tarım için şart olduğunu söyledi.
     Kılıçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, toprakta bulunan bitki ve besin maddesi miktarlarının belirlenmesi, yetiştirilecek bitkinin gübre cinsinin ve miktarlarının tespit edilmesi için analiz yapılması gerektiğini kaydetti.
     Kılıçoğlu, şöyle konuştu:
     Bu sayede toprakta eksik olan, dolayısıyla bitkinin büyümesini engelleyen bitki besin maddelerinin hangileri olduğu tespit edilir. Ayrıca üretici gübre için harcadığı paradan, en çok yararı sağlar. Toprak analizi yaptırmadan, toprağa gübre verilmesi, beraberinde bazı sorunlar doğurur. Gerekli olandan daha çok gübre kullanılabilir. Doğal olarak bu da fazla masraf demektir.
     Toprağa ekilecek bitki, gübre miktarı, cinsi ve hatta gübreleme şeklinin analizler sonucu ortaya çıkacağını ifade eden Kılıçoğlu, toprak analizinin maliyeti düşük ve kaliteli bir tarım için şart olduğunu ifade etti.
     Kılıçoğlu, Bitkiye verilecek gübre cinsini, miktarını ve uygun zamanda toprağa verilmesini bilmek, üretici açısından maliyeti düşüren en önemli etkenlerdendir dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Çiftçiye toprak analizi uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER