Çıldır Gölünde paletsiz dalış denemesi

Çıldır Gölünde paletsiz dalış denemesi -Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölünde tek nefeste 50 metre paletsiz dalış denemesinde başarılı oldu -Gölde paletsiz 110 metreden fazla ilerlemey


ARDAHAN (A.A) - Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, yüzeyi buzla kaplı Çıldır Gölünde tek nefeste 50 metre paletsiz dalış denemesinde başarılı oldu.
     Paletsiz dalış yapmak için Çıldır Gölüne gelen Ulusoy, etkili olan tipi ve kar yağışına aldırmadan, yüzeydeki buz tabakası kırılarak açılan boşluktan suya daldı. Tek nefeste suda ilerleyen Ulusoy, 50 metre ilerideki boşluktan başarılı şekilde çıktı. Çevredekiler, Ulusoyu şaşkınlıkla izledi ve dalış anında bol bol fotoğraf çekti.
     Ulusoy, dalışın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, sudaki görüntü yetersizliği ve olumsuz hava şartları nedeniyle 131 metre paletli dalışını iptal ettiğini hatırlattı. 50 metre paletsiz dalış denemesinde sorun yaşamadığını belirten Ulusoy, bu dalışında başarılı olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Ulusoy, şunları kaydetti:
     Uzun bir aradan sonra şükür ilk denememizi yaptık. Dalışı ip çekerek yaptık. Suya batamıyordum. İlk etapta batmakta problem çektik ama şu anda bir sıkıntı yok. Sanıyorum yavaş yavaş metreyi yükselteceğiz. 50 metreyi ne kadar sürede daldım bilmiyorum. Fakat 50 metre gittik. 50 metre paletsiz denemeyi rahatlıkla yaptık, bir sıkıntı yok. Amacımıza ulaşacağız. Ardahan ve Çıldır, Türkiyede değil, dünyada bilinecek. Rekora adım adım gidiyoruz.
     Çıldır Gölünde yapmayı planladığı 131 metre serbest dalış denemesini iptal eden Ulusoy, 24 Şubatta yapacağı paletsiz dalışla gölde 110 metreyi aşmayı hedefliyor.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Çıldır Gölünde paletsiz dalış denemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER