Çin, yatırım için Türk iş adamlarını

Çin, yatırım için Türk iş adamlarını bekliyor -Çinin Türkiye Büyükelçi Yardımcısı Xiaoning: -Türkler ile Çinliler arasında güçlü bir temel var. Türkiye ile Çin arasında ekonomik güçlenme bu temel sayesinde olacaktır (


MERSİN (A.A) - Çinin Türkiye Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning, Türkler ile Çinliler arasında güçlü bir temel olduğunu belirterek Türkiye ile Çin arasında ekonomik güçlenme bu temel sayesinde olacaktır dedi.
     Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) ve Türk-Çin İpekyolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneğinin (TÜÇİDER) ortaklaşa organize ettiği Çin ile İş Yapma İmkanları konulu toplantıya katılmak için Mersine gelen Xiaoning ve beraberindeki heyet, Vali Hasan Basri Güzeloğlunu makamında ziyaret etti.
     Xiaoning, ziyaretteki konuşmasında, Türkiye ile Çinin ekonomik alanda dünyanın iki canlı ülkesi olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Xiaoning, Türk iş adamlarının Çinde, Çinli iş adamlarının da Türkiyede yatırım yapmalarına katkı sağlamak istediklerini belirtti.
     Katılacakları toplantı sayesinde Mersindeki sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarıyla buluşma imkanı bulacaklarını anlatan Xiaoning, Türklerle Çinliler arasında güçlü bir temel var. Türkiye ile Çin arasında ekonomik güçlenme bu temel sayesinde olacaktır. Bu çerçevede işbirliğinin gelişmesi noktasında büyükelçilik olarak elimizden geleni yapacağız dedi.
     Vali Güzeloğlu da, Mersinin, Türkiyenin güçlü yürüyüşüne ve 2023 hedeflerine anlam katan bir kent olduğunu söyledi.
     Konuklara Mersinin ekonomisi ve ticaretiyle ilgili bilgiler veren Güzeloğlu, Mersinin, dış ticarette İstanbuldan sonra Türkiyenin 2nci büyük kenti ve Mersin Limanının da Türkiyenin en büyük 2nci limanı olduğunu kaydetti.
     Çinin, dünyanın en büyük ekonomilerinin başında geldiğini vurgulayan Güzeloğlu, Bugün 16ncı sırada bulunan, ancak 2023 hedeflemesinde dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almayı hedefleyen ülkemiz ile Çin arasında, daha sıkı işbirliklerinin yapılması her iki ülke içinde yararlı olacaktır. Karşılıklı ilişkilerin ticaretle başlayıp kültürel ve dostluk ilişkileriyle güçlendirilmesi anlamlıdır diye konuştu.
     TÜÇİDER Başkanı Zeyneş İsmail de derneğin tarihi İpekyolunu yeniden canlandırarak, Türkiye ile Çin halkının refah düzeyini yükseltmek adına kurulduğunu bildirdi.
     Konuşmaların ardından Çin Türkiye Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning, Güzeloğluna, üzerine ejderha figürünün işlendiği ahşap pano hediye etti.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Çin, yatırım için Türk iş adamlarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER