Çin heyeti Vali Coşu ziyaret etti

Çin heyeti Vali Coşu ziyaret etti


ADANA (A.A) - Türk Genç İş Adamları Derneği (TÜGİK) ve Türk-Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel Derneğinin (TÜÇİDER) ortaklaşa düzenlediği konferans kapsamında Adanada bulunan Çinli iş adamları heyeti, Vali Hüseyin Avni Coşu ziyaret etti.
     Vali Coş, ziyarette yaptığı konuşmada, Adananın gelişmekte olan bir şehir olduğunu belirterek, Çinli iş adamlarını yatırım yapmaya davet etti.
     İki ülkenin gelişmekte olan ekonomilerinin dünya barışına katkı sağlayacağını ifade eden Coş, Çinli iş adamlarına her alanda müşterek yatırım yapabilmek için her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. İş adamlarımız birbirleriyle tanışıp potansiyellerini öğrenirlerse ortak yatırım yapmak için pek çok konu bulabilirler dedi.
     Çin Türkiye Büyükelçi Yardımcısı Wang Xiaoning ise amaçlarının iki ülke iş adamlarını ortak yatırım alanlarında buluşturmak olduğunu ve bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarıyla da görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
     Adananın coğrafi konumu bakımından ve sanayi alanında gösterdiği gelişmeyle önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Xiaoning, şunları kaydetti:
     İki ülkenin ekonomik iş birliği çok önemli. Bizden önce bazı Çinli iş adamları buralara gelerek yatırım yapmışlar. Elçiliğimizin amacı Çinli yatırımcılarımızı özellikle Adanaya yatırım yapmalarını sağlamak. Adana, Türkiyede ekonomi bakımında altıncı sırada yer alan ve hızlı gelişen bir yer. Bizim amacım iki ülkedeki iş adamlarının alış veriş yapmalarına kolaylık sağlamak.
     TÜÇİDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Çin Devlet Konseyi 11. Dönem Onursal Milletvekili Zeyneş İsmail de Çinin dünyanın ikinci, Türkiyenin ise 16. büyük ekonomisine sahip olduğunu belirterek, Bu iki eski uygarlık tekrar canlanıyor. Bizim amacımız iki ülke arasında sağlam köprü oluşturmak. Bu iki ülke birbirine ne kadar katkıda bulunursa dünya barışına da katkı sağlayacaktır diye konuştu.
     Vali Coş, konuşmaların ardından misafirlerine Adananın simgesi olan Taş Köprü ve Küçük Saatin resminin bulunduğu vazo hediye etti.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Çin heyeti Vali Coşu ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER