Çinli işadamları, Denizlide incelemelerde bulundu

Çinli işadamları, Denizlide incelemelerde bulundu


DENİZLİ (A.A) - Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonunun (TUSKON) davetlisi olarak Türkiyeye gelen Çinli işadamları, Denizlide incelemelerde bulundu.
     TUSKON tarafından Türkiyeye davet edilen ve Ankarada resmi temaslarda bulunan Çin Uluslararası İlişkiler Araştırma Enstitüsü ve Kang Ping Jin Sha Group üyesi 9 iş adamı, Denizlide yatırım imkanlarını araştırdı.
     Enstitü Başkan Yardımcısı Li Shaoxian başkanlığındaki heyet, Denizli İşadamları Derneğinin (DİAD) misafiri olarak kaldıkları Denizlide valilik, belediye ve üniversite ile Denizli Ticaret Odasını ziyaret etti.
     Çin Devlet başkanlarına danışmanlık yapan ve Çin resmi düşünce kuruluşlarından olan enstitünün Başkan Yardımcısı Li Shaoxian başkanlığında Ortadoğu uzmanları, ülke koordinatörleri, akademisyen ve Kang Ping Jin Sha Group üyesi 9 kişilik heyet, Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü toplantı odasında OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Usludan Denizli sanayisi hakkında bilgi aldı, Kocabaştaki mermer fabrikasında incelemelerde bulundu.
     Enstitünün başkan yardımcısı Li Shaoxian, Denizlinin güzel bir yer olduğunu, Pamukkalenin eşsiz güzelliğine hayran kaldıklarını ifade ederek, davet için teşekkür etti.
     DİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Aydın, TUSKONun davetlisi olarak Türkiyeye gelen Çin heyetini Denizliye davet ettiklerini belirterek, Şehrimizin birçok yerini gezdiler. Bu enstitü Çin hükümeti gözünde en itibarlı enstitüdür. 400 profesörü içinde barındıran düşünce kuruluşudur. Heyetimizde aynı zaman da büyük çaplı bir müteahhit firmasının genel müdürü de bulunuyor dedi.
     Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Çine verilen öneme dikkat çekerek, Türkiye-Çin arasındaki ticaretin Türkiye lehine artmasını beklediklerini, bu konudaki çalışmaları takdirle karşıladığını ifade etti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Çinli işadamları, Denizlide incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER