Çinli tekstil firmasından Balıkesire 70 milyon

Çinli tekstil firmasından Balıkesire 70 milyon dolarlık yatırım kararı -Bir yılda faaliyete geçecek olan tesiste iplik üretimi yapılacak ve ilk etapta 500, ilerleyen dönemde ise bin kişi istihdam edilecek -Firmanın, AB ülkelerine de Balık


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirde ilk yabancı yatırımını, Çinli bir tekstil firması, 70 milyon dolarlık projeyle gerçekleştirecek.
     Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye yerli ve yabancı yatırımcı getirmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında Çinli tekstil firmasının Genel Müdürü Hong Tian Zhu ile Genel Müdür Yardımcısı Simon Yunun Balıkesirde davet edildiğini anlattı.
     Gündoğan, iki işadamının, yatırım kararı öncesi değerlendirme kapsamına aldıkları Manisa, Kütahya, Afyonkarahisarda da incelemeler yaptığını söyledi.
     Firmanın, bu yerler arasında Balıkesiri tercih ettiğini dile getiren Gündoğan, tercihte, Balıkesirin, lojistik ve stratejik imkanlarının etkili olduğunu bildirdi.
     Balıkesirde kurulan ve önümüzdeki yıl hizmete girmesi beklenen Lojistik Köyün firmanın ilgisini çektiğini vurgulayan Gündoğan, Firma yetkilileri, aynı zamanda Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti Başkanı Vali Ahmet Turhan ile son yaptıkları görüşmede prensip anlaşmasına vardı. OSBde 5 parselden oluşan 185 dönümlük bir arazi tahsisi yapılacak. Şu anda bürokratik işlemler sürüyor. İki üç hafta içinde anlaşma imzalanacak dedi.
    
     -500 kişi istihdam edilecek-
    
     Gündoğan, iplik üretimi üzerine ciddi boyutta yatırım yapacak olan Çin firmasının, Avrupa Birliği ülkelerine de Balıkesir üzerinden açılmayı planladıklarını belirtti.
     Çin tekstil firmasının Balıkesirde yapacağı yatırımın mali boyutunun ilk aşamada 70 milyon dolar olacağını açıklayan Gündoğan, Fabrikayı bir yıl içinde tamamlayıp faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini ilettiler. İplik üretimi yapacak fabrikada ilk etapta 500 kişinin istihdam edilmesi ve bu sayının ileri tarihlerde bina çıkarılması planlanıyor diye konuştu.
     Gündoğan, Çin firmasının gerçekleştireceği projenin Balıkesirde ilk yabancı yatırım olacağına dikkati çekerek, Bu bölgemiz açısından çok önemli. İlk kez bir yabancı sermaye geliyor. Bunun Çin olması da önemli. Bölgemiz diğer Çinli firmalar için de cazibe merkezi haline dönüşecek. Balıkesir açısından yabancı sermayeye ulaşma adına hem bir kanal olacak hem de örnek teşkil edecek dedi.
     Vali Turhan da OSBnin yatırımcılar için uygun olduğunu belirterek, söz konusu yatırımın Balıkesire gelmesinde yoğun gayret ve çabaları olduğunu kaydettiği OSB yöneticileriyle GMKA Genel Sekreteri Gündoğana katkıları dolayısıyla teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ramazan Demir / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Çinli tekstil firmasından Balıkesire 70 milyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER