Çinliler fındığı inceledi

Çinliler fındığı inceledi -Çin Tarım Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan heyet, Türkiyedeki fındık işletme tesislerini inceledi


GİRESUN (A.A) - Çin Tarım Üniversitesi Süt Ürünleri ve Pastacılık laboratuvarlarında görevli 2 profesör ve 2 doktordan oluşan heyetin, Türkiyedeki fındık işletme tesislerinde inceleme yaptığı bildirildi.
     Fındık Tanıtım Grubundan (FTG) yapılan yazılı açıklamada, heyetin Batı ve Doğu Karadenizdeki fındık işleme tesisleriyle İstanbuldaki pastane, çikolata ve şekerleme imalatı gerçekleştiren tesislerde incelemelerde bulunarak bilgi aldıkları belirtildi.
     Açıklamada, söz konusu tanıtımlarla fındık ihracatına önemli katkılar yapıldığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
     İncelemelerde bulunan heyete Türk fındığının bahçeden nihai üründe katkı maddesi olarak kullanılmasına kadar geçen süreç hakkında bilgiler verilirken, gerçekleştirilen tesis ziyaretlerinde üniversite yetkililerine fındığın endüstriyel kullanımı konusunda detaylı bilgilendirmelerde bulunuldu. Kendilerine üniversitelerinden beklentimizin, Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşlarının fındık tüketim alışkanlığı edinmelerinin olduğu bir kez daha vurgulanmıştır. Yürütülmekte olan reklam ve tanıtım faaliyetleri sonucunda, ülkemizden gerçekleştirilen fındık ihracatında son yıllarda istikrarlı bir artış trendinin yakalandığı, Çine yönelik bu tür faaliyetlerin ihracat artışını istikrarlı bir şekilde sürdürmemizi sağlayacağının tartışılamayacak bir realite olduğu değerlendirilmektedir.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çinliler fındığı inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER