Claudia Roth Bodrumda

Claudia Roth Bodrumda -Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Roth: Suriyede büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bir buçuk milyon insan şu anda evlerini terk etmiş durumda. 100 binin üzerinde insan da Türkiyeye geldi -Tür


MUĞLA (A.A) - Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, Suriyede büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bir buçuk milyon insan şu anda evlerini terk etmiş durumda. 100 binin üzerinde insan da Türkiyeye geldi dedi.
     Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadonu makamında ziyaret eden Roth, burada yaptığı açıklamada, Alman turistlerin geleneksel olarak Antalya, Side, Alanya bölgesinde tatil yaptığını söyledi. Özellikle genç ailelerin entellektüel kesimin değişik yerler arayışı içerisine girdiğini ifade eden Roth, Alman turistlerin öz kültürünü koruyan, çevre konusundaki duyarlılık gösteren yerleri daha çok tercih ettiğini söyledi.
     Roth, Türkiyenin iç politikasının komşularla sıfır sorun üzerine kurulu olduğunu ancak son yıllarda bazı ülkelerle sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Türkiyenin sorun yaşadığı ülkelerin başında Suriye geldiğine dikkati çeken Roth, Suriyede büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Bir buçuk milyon insan şu anda evlerini terk etmiş durumda. 100 binin üzerinde insan da Türkiyeye geldi. Biz Avrupalılar, Almanlar olarak bu sorumluluğu üstlenmemiz gerekiyor ve bu konuda destek olmamız gerekiyor. dedi.
     Türkiyenin Suriye konusundaki dış politikasının tek taraflı olduğunu kaydeden Roth, Sadece belli ülkelerle Katar, Suudi Arabistan bunlarla aynı çizgide ve belirli bir mezhebin yanında gözüküyor. Aslında tüm mezhepleri dikkate alacak bir yaklaşımda bulunulması gerekiyor. Özellikle Dışişleri Bakanının yaklaşımı bu yönde ve bu da bir takım sorunlar yaratıyor dedi.
    
     -Patriotların Türkiyeye gelmesi için oy verdim-
    
     İranın Türkiyeye gelmesi planlanan patriotlarla ilgili tepkisini de değerlendiren Roth, İranın patriotların saldırı amaçlı yerleştirildiğini düşündüğünü söyledi.
     Ancak Suriyeden gelebilecek saldırılara karşı Türkiyenin korunması gerektiğini ifade eden Roth, şunları söyledi:
     Ben de parlamento da patriotların Türkiyeye gelmesi için olur verdim. Biz yeşiller olarak herhangi bir şekilde bir işi askerileştirmek, militanize etmek gibi bir amacımız yok. Türkiyenin korunması hem de oradan gelen Suriyelilerin korunması için koruma kalkanı oluşturulması gerekiyordu. Patriotlar sadece ve sadece savunma amaçlı oraya yerleştirildi. Biz de Yeşiller olarak savunma amaçlı olduğu için buna destek verdik. Oradaki durum maalesef ki çok karmaşık. Çünkü sadece orada Suriye sorunu yok, biliyorsunuz Celal Talabani hasta ve Almanyada. Onun sağlık sorunu oradaki politikayı son derece etkiliyor. Orada en ufak bir sorun çok büyük sıkıntılara neden olabilir. Biz de o yüzden diyalog yanlısıyız. Özellikle Suriye yönetimi ile diyalog içerisinde olunup bu problemlerin çözülmesi gerektiği tarafındayız dedi.
     Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Claudia Rotha ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Daha sonra Kocadon, Claudia Rotha seramik bir tablo hediye etti.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Süleyman Elçin / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Claudia Roth Bodrumda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER