Çoban köpeği Çomarın hayatta kalan 11

Çoban köpeği Çomarın hayatta kalan 11 yavrusu mamayla besleniyor


SİVAS (A.A) - Suşehri ilçesinde Çomar adlı çoban köpeğinin hayatta kalan 11 yavrusu veterinerlerce mamayla besleniyor.
     İlçeye bağlı Aşağısarıca köyünde Celal Gültekine (58) ait Çomar adlı çoban köpeğinin 18 gün önce doğurduğu 18 yavrudan önce 4ü, daha sonra da 3ü telef oldu. Çomarın sütü yetmediği için diğer 11 yavru köpek de beslenme sıkıntısı yaşadı.
     Suşehri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli iki veteriner, Çomar ve yavrularıyla ilgili basında yer alan haberleri okuyarak, köye gitti. Köpekleri muayene eden veterinerler, hayatta kalan 11 yavruyu biberon içerisindeki mamayla besledi.
     Veteriner hekim Turgay Altay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yavru köpeklerin aşırı emmesinden dolayı Çomarın memelerinde yara oluştuğunu söyledi.
     Aşısını yaptıkları Çomarın memelerine krem sürdüklerini anlatan Altay, Çomarın sütünün yetersiz olmasından dolayı yavruların geçici olarak mamayla beslenmesi gerektiğini belirterek, Anne sütü, yavrularına yetersiz geliyor. Suşehri Kaymakamlığı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak yavru köpeklerin bakımını üstlendik. Yavrular kendilerini kurtarana kadar bakacağız dedi.
     Yağ oranı yüksek olduğu için yavru köpeklere inek sütü veremediklerini anlatan Altay, Eczaneden yüksek proteinli mama aldık. O mamalardan veriyoruz. Bir hafta içerisinde yavrular kendilerini toparlar. En azından daha iyi hareket ederler. Ama 15-20 gün yavruları takip edeceğiz diye konuştu.
     Köpeklerin sahibi Celal Gültekin ise yetkililere teşekkür etti. Gültekin, yavrulardan satın almak için Balıkesir, Ordu ve Amasya illerinden çok sayıda kişinin kendisini aradığını söyledi.
     Çoban köpeği Çomar, bir süre önce 18 yavru doğurmuştu. Yavrulardan bazıları, beslenme yetersizliği nedeniyle telef olmuştu.
    
     Muhabir: Faruk Kara
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Çoban köpeği Çomarın hayatta kalan 11 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER