Çocuk fındık işçisi çalıştırana ceza

Çocuk fındık işçisi çalıştırana ceza -Ordu Ziraat Odası Başkanı Avcı: Fındık toplama işlerinde 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılması bölgemizde kesinlikle yasak


ORDU (A.A) - Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, Fındık toplama işlerinde 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılması bölgemizde kesinlikle yasak dedi.
     Avcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl fındık işçilerine yönelik bir takım çalışma yapıldığını, bunun ilk sırasını çocuk işçilerin oluşturduğunu söyledi.
     Fındık toplama işlerinde çocuk işçiliğinin önüne geçmek amacıyla bazı toplantılar yapıldığını belirten Avcı, Özellikle Ordu Valiliğimiz bu konunun üzerinde hassasiyetle durmakta diye konuştu.
     Avcı, 16 yaşından küçük çocuklara fındık toplatan üreticilere ceza uygulanacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Fındık toplama işlerinde 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılması bölgemizde kesinlikle yasak. Bu konu ile alakalı olarak çok önemli tedbirler alındı. Bu tedbirler bu yıl itibariyle uygulamaya konulacak. Bununla ilgili Ordu İŞKUR Müdürlüğü de görevlendirildi. Bahçelerde çocuk işçisi görülürse gerek iş verene gerekse çalıştırana cezai işlemin uygulanması, yaptığımız toplantılarda karar altına alındı. Ordu Valiliği bu konuya çok büyük hassasiyet gösteriyor. Ordulu fındık üreticilerinin hassasiyetle davranmalarını ve Türkiyenin bu anlamda imajını düşünerek çocuk işçileri çalıştırmamalarını istiyoruz.
    
     -Yaklaşık 10 bin işçinin gelmesi bekleniyor-
    
     Bölgeye bu yıl yaklaşık 10 bin geçici fındık işçisinin gelmesinin beklendiğini dile getiren Avcı, şunları kaydetti:
     İsteğimiz, bu işçilerin bir anda gelmesi değil de aralıklarla gelmesidir. Fındık işçilerinden, yanlarında 16 yaşından küçük çocuklarını getirmemeleri konusunda hassasiyet bekliyoruz. Getirirlerse bile bu çocukları çalıştırmamalarını talep ediyoruz. Ayrıca üreticilerin fındık işçisi ihtiyacını odamız tarafından karşılamasını bekliyoruz. Bu konuda bize gelen bütün talepleri karşılamaya hazırız.
     Avcı, fındık işçilerinin alacağı ücretlerin ise kısa bir süre sonra açıklanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çocuk fındık işçisi çalıştırana ceza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER