Çocuklar antik kentleri tanıyacak

Çocuklar antik kentleri tanıyacak


DENİZLİ (A.A) - TÜBİTAKın desteklediği Bilim Dünyasına Yolculuk Arkeoloji Yaz Bilim Kampının, bu sene Pamukkale Üniversitesi ve ODTÜ Denizli Koleji işbirliği ile Denizlide gerçekleştirileceği bildirildi.
     Proje Yürütücüsü PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esin Turan Güllaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje ile Denizlide eğitim gören sosyo ekonomik durumu düşük ve Çocuk Esirgeme Kurumu ve koruyucu aile yanında kalan ilköğretim 4.0 ve 5. sınıf düzeyindeki öğrencilere, bilimsel konuların eğlenceli ve anlaşılır bir dille sunulmasını hedeflediklerini belirtti.
     Güllaç, 27 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampla, eğitimin dışında öğrencilerin sosyalleşme, iletişim kurma, sistematik hareket etme, ortak çalışma becerisi gibi sosyal kazanımların da sağlanması hedefleneceğini ifade etti.
     Diğer senelerden farklı olarak bu seneki etkinliğin temelinde, arkeoloji bilimini sevdirmek ve Denizli ilinde yer alan antik kentlerin önemini kavratmak olduğunu kaydeden Güllaç, eğitim süresince, arkeolojik alanlara gezilerin yanında Fen ve Teknoloji, Görsel Sanatlar, Türkçe, Jeoloji ve Sanat Tarihi gibi alanlarda uzman bilim insanları ve eğitmenler tarafından öğrencilere eğitim ve uygulama ortamları hazırlanacağını söyledi.
    
     Muhabir: Fatma Karakış
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Çocuklar antik kentleri tanıyacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER