Çocuklara sigara ve alkol satışına karşı

Çocuklara sigara ve alkol satışına karşı afişli mücadele -Edirne Barosu ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, çocuklara sigara ve alkol ürünlerinin satışını önlemek amacıyla hazırladıkları afişleri iş yerlerine dağıttı


EDİRNE (A.A) - Edirne Barosu, Edirne Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, çocuklara tütün ve alkol ürünlerinin satışını önlemek amacıyla başlattıkları kampanya kapsamında hazırladıkları afişleri, iş yerlerine dağıttı.
     Edirne Barosu Aile, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu üyesi avukat Barış Ateş, düzenlediği basın toplantısında, Edirne Belediyesi ve Edirne Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde çocuklara tütün ve alkollü ürün satışının önlenmesi ve çocukların suça sürüklenmesinin önüne geçmek amacıyla kampanya başlattıklarını söyledi.
     İşlenen pek çok suçun, doğrudan veya dolaylı olarak alkolün etkisiyle işlendiğini vurgulayan Ateş, yönetmelik gereği iş yerlerinde 18 yaşını doldurmamış kişilere tütün ve alkollü içeceklerin satılamayacağını hatırlattı.
     Ateş, çocukların alkol ve tütün mamullerini kullanmalarının, hem bireysel hem de toplumsal sağlığa yönelik tehditler ortaya koyabileceğini ifade ederek, Alkol ve tütün mamullerinin tüketim oranlarının artması ihtimali gibi gerçekliklerden hareketle, Edirne Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte bilgilendirici afişler hazırladık. Bu afişlerimizi başta alkollü içki ve tütün mamulleri satan iş yerlerine dağıtarak hem iş yeri sahiplerini hem de vatandaşları bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz dedi.
     Kampanya kapsamında, birçok iş yeri ve alışveriş merkezine uyarıcı afişler asıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Çocuklara sigara ve alkol satışına karşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER