Comenius Haftası etkinliklerinde öğrenciler sahili temizledi

Comenius Haftası etkinliklerinde öğrenciler sahili temizledi


ANTALYA (A.A) - Kumluca Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından Comenius Haftası etkinlikleri kapsamında sahil temizliği yapıldı.
     Türkiyede de uygulanan Comenius Hayat Boyu Öğrenme Programları Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. "Çöplerimizi ayrıştırıyoruz" adı altında yapılan gerçekleştirilen etkinliklerde öğrenciler, sahil temizliği yaptı.
     Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Durali Akkelle, yaptığı açıklamada, öğrencilerin sahilden cam, plastik, kağıt ve diğer atıkları ayrıştırarak topladığını, bu sayede hem öğrencileri hem de vatandaşları geri dönüşüm ve çevre kirliliği konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
     Türkiye, Yunanistan, İspanya, Polonya, Letonyanın da aralarında bulunduğu beş ülke tarafından "Daha iyi bir gelecek için bugünden geri dönüşüm" adı altında bir proje yürüttüklerini anlatan Akkelle, "Geri dönüşüm, çevre kirliliği ve verimli enerji kullanımı konularında öğrencilerimiz tarafından yürütülen projeleri birbirlerimize aktarıyoruz. Proje kapsamında etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu projeyle aynı zamanda öğrencilerimizin yabancı dili kullanmaya ilgi ve istekleri de artıyor" dedi.
     Cumhuriyet Ortaokulu olarak daha önce Romanya ve Yunanistanda yürüttükleri projelerin tanıtımını yaptıklarını anımsatan Akkelle, 13-17 Mayıs tarihlerinde de Letonyada yaptıkları çalışmaları anlatacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Comenius Haftası etkinliklerinde öğrenciler sahili temizledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER