ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -20. Yıl Rektörlük Kupası Futbol Turnuvası başladı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlük Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanlığının organize ettiği 20. Yıl Rektörlük Kupası Futbol Turnuvası başladı.
     Hastanebayırıspor Kulübünün semt sahasında gerçekleşen turnuvanın başlama vuruşunu Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Erdem yaptı.
     Dekan yardımcıları Doç. Dr. Muhammet Erat ve Doç. Dr. Yusuf Dilginin de izlediği açılış maçında Tarih Bölümü takımı, Sanat Tarihi Bölümü takımını 6-4 mağlup etti.
     Fen Edebiyat, Mühendislik, İlahiyat, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi, Mimarlık ve Tasarım, Eğitim ve Ziraat fakülteleri ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katıldığı turnuvada, birimlerinde şampiyon olan bölümler, diğer birimlerin bölüm şampiyonlarıyla karşılaşacak.
     Müsabakalar sonunda birinci olan bölümü bilgisayar hediye edilecek.
    
     -Eğitim Fakültesi öğrencileri ödüllerini aldı-
    
     Bu yıl yapılan LYS sonuçlarına göre Türkiye genelinde ilk 1000e girerek Eğitim Fakültesini tercih eden öğrenciler ile 2011-2012 akademik yılında Eğitim Fakültesi programlarında öğrenim gördüğü sırada Önlisans-Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddesine göre onur öğrencisi olmaya hak kazanan öğrencilere ödülleri dağıtıldı.
     Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Süleyman Demirel Konferans Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiyenin en köklü fakültelerinden olan Eğitim Fakültesinin üniversitenin kuruluşunda çekirdek olduğunu söyledi.
     Eğitim Fakültesinin çok başarılı bir kurum olduğuna işaret eden Laçiner, İstihdam oranlarına baktığımızda da oldukça başarılı bir tabloyla karşılaşıyoruz. Nitelikli akademisyen ve öğrenci profilini Eğitim Fakültesinde bulabiliyorsunuz. Öğrencilerimiz emin olsunlar ki çok güzel puanlarla Eğitim Fakültesine geldiler. Buradan mezun olduktan sonra da en iyi yerlerde istihdam edilecekleri inancındayım dedi.
     Konuşmaların ardından öğrencilere ödülleri verildi.
     Törende ayrıca, 21. Ankara Japonca Konuşma Yarışmasında 1 ve 3üncü olan Japon Dili Ana Bilim Dalı öğrencileri ödüllerini aldı.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER