ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Bayramiç MYO Bahçe Tarımı Programı bölümü öğrencileri teknik geziye katıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine (ÇOMÜ) bağlı Bayramiç Meslek Yüksekokulu (MYO) Bahçe Tarımı programı öğrencilerine yönelik teknik gezi düzenlendi.
     Edremit Zeytincilik Üretme İstasyonuna gerçekleştirilen gezide, öğrenciler zeytin fidanı üretme aşamaları hakkında bilgi aldı.
     Ayrıca Bergama Meslek Yüksekokulu Mantarcılık Programına ait mantar üretim tesisleri ve Agrobay Seracılık firmasını da ziyaret eden öğrencilere, 540 dönümde kurulu işletmede 24 adet serada gerçekleştirilen topraksız ve topraklı sebze, fide üretimi hakkında bilgi aktarıldı.
    
     -Sektör Sana Çok Yakın buluşmaları etkinliği-
    
     ÇOMÜ Turizm Topluluğu tarafından organize edilen Sektör Sana Çok Yakın adlı buluşmaların üçüncüsü Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda düzenlendi.
     Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve İstanbul Rehberler Odası (İRO) Başkanı Şerif Yenen ile İstanbul Rehberler Odası (İRO) Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Ercanın katıldığı etkinlikte, turizm rehberliğinin Türkiyedeki yeri ve gelişimi, Turizm Rehberliği Meslek Yasasının getirdikleri, turizm rehberliği mesleğinin başlıca sorunları ile çözüm yolları konuları tartışıldı.
     Yenen ve Ercan toplantıda öğrencilere staj konusunda destek vereceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER