ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Kütüphaneye kitap bağışları sürüyor


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesine kitap bağışları sürüyor.
     Ülkenin dört bir yanından valilikler, belediyeler, federasyonlar, vakıflar, ulusal gazeteler, köşe yazarları ve birçok kişi Şehitlerimiz için 1 milyon kitap kampanyası kapsamında kitaplarını ÇOMÜ Kütüphanesine gönderiyor.
     Çanakkale Savaşlarının 100. yılı olan 2012te 1 milyon kitaba ulaşmayı hedefleyen kampanyaya son olarak Aykut Semerci, Cemil Ahmet Başyazıcı, EFY Kitabevi, Gemport Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri AŞ, Gümrük Müfettişleri Derneği, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kıraça Holding, Kırklareli Üniversitesi, Nefes Yayıncılık, Nevzat Sümer, Özgür Tangut, Prof. Dr. Fadlullah Cerrahoğlu, Reklamcılar Derneği, Tayfun Mustafa Çalışkan, Toros Tarım Sanayi ve Ticaret AŞ, TVNET Kitap Cafe Programı, Vergi Denetmenleri Derneği ile Yakamoz Kitap bağışta bulundu.
    
     -8. Çanakkale Resim Yarışmasında eserler değerlendirildi-
    
     8. Çanakkale Resim Yarışmasının jürileri olan Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, Prof. Dr. Gündüz Gölönü, Prof. Dr. Aydın Ayan, Prof. Dr. Abdullah Kelkit ve Çanakkale Avustralya Konsolosu Nicholas Sergi, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi binasında bir araya gelip, yarışma koşullarına uyan ve jüri önüne çıkarılan 93 eseri değerlendirdi.
     Jüri, 1. aşamada 35 eseri, 2. aşamada 24 eseri, 3. aşamada ise 8 eseri ödüle aday olarak önerdi. 4. aşamada ise 1339 numaralı eser birinciliğe, 1320 numaralı eser valilik ödülüne, 1335 numaralı eser büyükelçilik ödülüne, 1339 numaralı eser ise rektörlük ödülüne değer görüldü. Ayrıca 1311 ve 1327 numaralı eserler ise jüri özel ödülü almaya hak kazandı.
    
     -Biga Meslek Yüksekokulu öğrencileri İÇDAŞı gezdi
    
     ÇOMÜye bağlı Biga Meslek Yüksekokulu Elektrik Enerji ile Enerji Üretim İletim Dağıtım bölümlerinde öğrenim gören 46 öğrenci İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi AŞ tesislerine teknik gezi düzenledi.
     Öğrencilere, İÇDAŞ AŞ iş güvenliği mühendisi Gürkan Uçar tarafından brifing verildi. İlk olarak enerji santralini gezen öğrencilere elektrik üretimi hakkında detaylı bilgi aktarıldı.
     Günde 12 bin ton deniz suyunu tatlı suya dönüştüren tesislerden su içen öğrenciler, işletme sorumlusu Zeynep Akgün ile görüştü. Hadde tesislerini de gezen öğrenciler çeliğin kütükten mamul noktasına kadar ki sıcak şekillendirilmesinin yolculuğunu gözlemledi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER