ÇOMÜ Tıp Fakültesine yeni atanan öğretim

ÇOMÜ Tıp Fakültesine yeni atanan öğretim üyeleri için tanışma toplantısı düzenlendi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine 2011-2012 yılında ataması yapılan öğretim üyeleri için tanışma toplantısı düzenlendi.
     Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Senato Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 1,5 yılda üniversitenin tıp alanındaki öğretim üyesi sayısında yüzde 100ün üzerinde büyüme sağlandığını belirterek, Kadrolarımızın çok ciddi bir kısmını Tıp Fakültesine ayırıyoruz. Diğer fakültelerimizin tepki göstermesine rağmen bunu yapıyoruz, çünkü bunu yapmaya mecburuz. Burada eğitim ve bilimin dışında insan sağlığı söz konusu. Bir kadroyu Tıp Fakültesine verdiğimiz zaman belki bir kişinin en sevdiğini kurtarmış olacağız. Eğitim ve bilimin yanı sıra bunu yapabiliyorsak tabii ki mükemmel oluyor dedi.
     Bilim, eğitim ve sağlık dışında 4üncü hedeflerinin daha bulunduğunu dile getiren Laçiner, bunun da ÇOMÜyü cazibe merkezi haline getirebilmek olduğunu kaydetti.
     Laçiner, bu 4 sebepten dolayı Tıp Fakültesine çok büyük bir önem verdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Türkiyenin en iyi tıp fakültelerinden birinin burada olmasını arzu ediyoruz. Kısa bir süre içerisinde son derece gelişmiş bir hastaneye kavuşulacak. Yeni hastane binasında son teknolojilerle donanmış cihaz ve teçhizat desteği bulunacak. Tecrübeli hocalarla birlikte çok geniş bir ekibe sahibiz. Bir ekol olmak lazım, ama teknik bilgiden ziyade hastayla diyalog ve insani yaklaşım da önemli. Çanakkale halkı doktorlarımızdan oldukça memnun. Bu konuda olumlu geri bildirimler alıyoruz.
     Rektör Laçiner doktorların fedakarca çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bir yandan makale hazırlamanız lazım. Herkesin kariyer yolunda yapması gerekenler var. Deneyler yapmak gerekiyor, uluslararası makaleler üretmek gerekiyor. Aynı zamanda eğitim vermeniz ve uygulamayı da üstlenmeniz gerekiyor. Bunlara ilaveten bir de klinik hizmetleri vermeniz, ameliyatlar yapmanız lazım. Bunların her biri normalde piyasada tek başına bir iştir. Sadece birini yaparak hayatını kazanan ve çok ciddi gelirler elde eden binlerce doktor var. Siz üçünü de yapıyorsunuz ve onun bir tanesini yaparak elde ettiği geliri belki elde edemiyorsunuz. Ama emin olunuz, aldığınız dualar, takdirler, insanların kalbine ulaşmak bunların hepsinden çok daha büyük bir zenginlik.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜ Tıp Fakültesine yeni atanan öğretim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER