Çorlu TSO Başkanı Güleroğlu:

Çorlu TSO Başkanı Güleroğlu: -Çorlu Mühendislik Fakültesinin, Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesine dönüştürülmesini istiyoruz


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu, Çorlu Mühendislik Fakültesinin, Çorlu İleri Teknoloji Üniversitesine dönüştürülmesini istediklerini belirtti.
     Güleroğlu, Çorlu belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında yaptığı açıklamada, Teknik Üniversiteye duyulan gereksinimin farkında olduklarını bildirdi.
     Çorlu TSO olarak yaklaşık bir yıl önce gerek milletvekilleri, gerekse rektörlüğe iletilen talepler doğrultusunda, Hukuk Fakültesi veya Güzel Sanatlar Fakültesinin Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde Çorluya kazandırılması yönünde bir taleplerinin olduğunu belirten Güleroğlu, bunun gerçekleşmediğini kaydetti.
     Çorlunun, sanayi bölgesi olması, ilçeye kalkınma yönünden yukarı doğru bir ivme kazandırdığını ancak çevre kirliliği, sanayinin yoğun olduğu bölgelerde alınan niteliksiz göç gibi olumsuzluklara da neden olduğunu belirten Güleroğlu, tüm bunların dikkate alındığında üniversitenin bölgede yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına katma değer yaratacağını düşündüklerini söyledi.
     Güleroğlu açıklamasında ayrıca, bölgede yeni bir ilçe kurulacak olmasının Çorlu için önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Yeni kurulacak olan ilçenin sınırlarına baktığımız zaman sanayinin büyük bir bölümü o ilçenin sınırları içinde kalacak. Dolayısıyla orta vadede o bölgeye göç yaşanacağını ve ticari hayatta bir kayma söz konusu olacağı konusunda bir öngörümüz var. Bölgemizde üniversitenin kurulması bu nedenle de önem arz etmektedir.
     Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe de bir ilçeye üniversite kurulmasının ekonomik ve ticari anlamda ciddi bir potansiyel olduğunu ancak YÖKün uzun süredir ilçelerde fakülte kurulmasına sıcak bakmadığını belirterek, Çorlunun da potansiyelini göz önünde bulundurarak ilave bir fakülte yerine bağımsız bir üniversite kurulmasının daha uygun bir strateji olabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Çorlu TSO Başkanı Güleroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER