Hacılar, bayrak ve çiçeklerle karşılandı

Hacılar, bayrak ve çiçeklerle karşılandı


ADANA (A.A) - Hac ibadetini yerine getirmek için mukaddes topraklara giden Türk hacılar dönmeye başladı.
     Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hac görevlerini tamamlayarak Türkiyeye dönen Adana 2. hacı kafilesi, Suudi Arabistan Hava Yollarının tarifeli uçağıyla Adana Havalimanına geldi.
     Pasaport kontrolünün ardından çıkış yapmaya başlayan 295 kişilik hac kafilesi, yakınları tarafından sevinç gözyaşları içinde çiçekler ve Türk Bayrakları ile karşılandı.
     Günlerdir görmedikleri çocukları, torunları ve yakınlarına kavuşan hacılar ile onları karşılayan yakınları gözyaşlarını tutamadı.
     Adana 2. Kafilede Seyhan Müftüsü Halil Uzun, din görevlileri Şevket Topaç, Cumali Ergün, Bünyamin Temurtaş, Mehmet İpek, Zekeriya Cingöz, Uğur Kuşçutopal, Dursun Kara, Kuran Kursu öğreticisi Ayşe Oğultaran görev aldı.
     Kafile Başkanı Seyhan Müftüsü Halil Uzun, hacıların sağlıklı bir şekilde döndüklerini ve çok güzel geçtiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Hac ibadeti yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki; günahlarını hacılar erittiler. İbadetlerinde koşuşturdular. Medine-i Münevvere de 40 vakit namazlarını kıldılar, Mekke de hep Kabe ile buluştular, tavaflarını, Saylarını, Arafat vakfelerini ve diğer hac measiklerini dolu dolu ve huzurlu bir şekilde yaptılar. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu, yılların tecrübesine dayandığı için yıldan yıla kalitesini artırıyor. Organizasyondan hacıların çok memnun kaldığı kanaatindeyim.
     Bu arada, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu çerçevesinde kafilede bulunan hacılara Kuran ve tecvit öğretmek projesini en iyi uygulayan kafilelerden birisinin Adana 2 kafilesi olduğu, sigarayı bırakma kampanyasında 15 hacının sigarayı bırakarak yurda döndükleri de bildirildi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Hacılar, bayrak ve çiçeklerle karşılandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER