Çorum, Başkentteki büyük tanıtıma hazır

Çorum, Başkentteki büyük tanıtıma hazır -Atatürk Kültür Merkezinde 15-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Çorum Tanıtım Günleri etkinliklerinde, Hitit Medeniyetinden leblebiye, sanayi ürünlerinden pirinç ve cevize, yöre


ÇORUM (A.A) - Çorumlu Dernekler Federasyonu organizesinde, Çorum Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çorum Belediyesi, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile kentteki sivil toplum kuruluşları ve kaymakamlıkları ile belediyelerinin katkılarıyla düzenlenecek Çorum Tanıtım Günleri, yarın Ankarada başlıyor.
     Atatürk Kültür Merkezinde 15-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan etkinliğin açılışı yarın saat 12.00de yapılacak. Etkinlikte, ilk olarak mehteran konseri, protokol konuşmaları ve Hitit defilesi yapılacak. Stantların açılışıyla devam edecek etkinlikler kapsamında, konuklara yöresel lezzetlerin başında yer alan İskilip dolması ve sıcak leblebi ikramı yapılacak. Etkinliğin ilk günü, Çorumlu sanatçılar Gökhan Ertek ve Cemalettin Kurtoğlu konseri ile sona erecek.
     Çorum Tanıtım Günlerinin 16 Kasım Cuma günkü bölümünde ise stant aktiviteleri, semah gösterileri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının konseri ile sürecek. Etkinlik kapsamında 17 Kasım Cumartesi günü de aşıklar atışması, halk oyunları gösterisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı folklor ekibi gösterisi ile Aşık Gülabi konseri tertip edilecek. Çorum Tanıtım Günlerinin son gününde de el sanatları gösterileri ve Çorumlu sanatçı Gülsüm Kahramanın Türk halk müziği konseri sonrasında plaket töreni düzenlenecek.
     Çorumlu Dernekler Federasyonu Başkanı Hayri Çağır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çorum Tanıtım Günlerinin amacının, Çorumun kültür, turizm, sanayi, ticaret ve marka değerini tanıtmak olduğunu söyledi.
     Bu etkinlik, son yıllarda Çorumun tanıtımı için yapılan en kapsamlı organizasyonlardan biridir diyen Çağır, federasyon olarak öncü oldukları Çorum Tanıtım Günleri etkinliğine, Çorumdaki resmi kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde başkentteki 10a yakın belediyenin de destek verdiğini kaydetti.
    
     -TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Uslu-
    
     TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu da Çorum Tanıtım Günleri etkinliğinin büyük önem taşıdığını ifade ederek, Çorumlu olan herkesin, bu programla Çorum ortak paydasında bir araya geldiğini vurguladı.
     Çorumlular ne yapar diye merak eden herkese birliğimizi, dirliğimizi bir kez daha göstereceğiz ifadelerini kullanan Uslu, şunları kaydetti:
     Açılışta halaylarımızı ve semahlarımızı birlikte yaşayacağız, coşacağız. Çorumun kültürünü, insanının heyecanını gelecek nesillere birlikte taşıyacağız. Bu çalışmaya öncülük edenleri tebrik ediyorum. Hem bir ilki gerçekleştiriyorlar hem de bütün Çorum bileşenlerini farklı kültürlere, aidiyetlere rağmen Çorum ortak kimliğinde bir araya getiriyorlar. Önemli olan bundan sonraki süreçlerde kesintiye uğratmadan başladığımız faaliyetleri devam ettirebilmektir. Bunlar sadece bizlerin görevi değil, ben Çorumluyum diyen ya da Çorumun tanınması, duyulması, bilinmesi, gücüne güç katılması konusunda kendisini sorumlu sayan herkesin sorumluluğudur.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çorum, Başkentteki büyük tanıtıma hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER