Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Erdem: "Sürecin başladığı günden bu yana, kuşkuların, kaygıların zamanla azaldığını gözlemlemek mümkün


BATMAN (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Fazıl Hüsnü Erdem, "Sürecin başladığı günden bu yana, kuşkuların, kaygıların zamanla azaldığını gözlemlemek mümkün"
     Erdem, Türkiye Küçük Millet Meclisince (TKMM) Belediye Konferans Salonunda düzenlenen mayıs ayı toplantısında yaptığı konuşmada, çözüm sürecinden önce hakim olan hava ile bu günkü durum mukayese edildiğinde, başlatılan sürecin "Türkiyenin her tarafında şoke edici bir etki yarattığını" söyledi.
     Güvenlik ve asayiş ağırlıklı bir dönemin ardından "aniden" barış ve çözüm sürecinin açıklanmasının her tarafta şaşkınlık yarattığını dile getiren Erdem, şöyle konuştu:
     "Türk kamuoyunun bir kısmı, ne oldu da bu süreç başlatıldı, ya da haberimiz olmadan Kürtlere ne verildi de bu süreç başlatılıp devam ettiriliyor. Kürt halkın da biz ne aldık da silahları bırakıyoruz gibi kaygı, kuşku var. Bu halen devam ediyor ancak sürecin başladığı günden bu yana, kuşkuların, kaygıların zamanla azaldığını gözlemlemek mümkündür.
     Bu yeni bir süreç değil. Hepimizin bildiği gibi 2009da bir Kürt açılımı başlatıldı ama Habur ile akamete uğradı. Sonra Oslo süreci yaşandı. O da akamete uğradı. Bu da o süreçlerin devamı niteliğinde. Tabii bu süreç çok daha kapsamlı çok daha sağlam zeminler üzerine oturtulmuş olduğundan dolayı etkileri ve yaratacağı sonuçlar da çok farklı olacaktır."
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Meral Özdemir
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER