Çözüm süreci

Çözüm süreci -Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti üyesi Gündoğdu: -"Kaybedenin sadece silah tüccarları ve illegal yapılanmalar, kazananın da millet olduğu bir süreç içindeyiz"


SAKARYA (A.A) - Marmara Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti üyesi ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Kaybedenin sadece silah tüccarları ve illegal yapılanmalar, kazananın da millet olduğu bir süreç içerisindeyiz" dedi.
     Milli Türk Talebe Birliğinin (MTTB) davetlisi olarak Sakarya Üniversitesine (SAÜ) gelen Gündoğdu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin PKK ve terörist sorunu olduğunu belirterek, kardeşlik projesinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.
     Çanakkale ruhunu yeniden tesis etmek gerektiğine dikkati çeken Gündoğdu, "Biz akil insanlar olarak, Memur-Sen olarak, bu terör sorununun çözümünde bataklığı kurutmak için katkı vermeye karar verdik" diye konuştu.
     Gündoğdu, 11 ili gezdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:
     "Bu teklifin gelişiyle akil adam olmadık. Biz zaten akildik. Bana göre akil örgüt, akil insan, akil adam olmak şehit yakınlarımızı üzmeden, şehitlerimizin ruhunu incitmeden, istikameti millet olan her türlü illegal yapılanmanın karşısında olmak ve milletle bu süreci başarıya ulaştırmaktır.
     Bunun için 63 kişilik akil adamdan değil, 76 milyonun yüzde 99undan bahsetmek lazım. Bugüne kadar gittiğim Kocaeli, Edirne, Bilecik Yalova İstanbul, Tekirdağ ve Kırklarelide halkımıza anlatıldığında çözümden yana olduğunu görüyoruz."
    
     -"Milletin ateşini söndürmek için yola çıktık"-
    
     Gündoğdu, çocuğunu Güneydoğuya askere gönderen anne babanın acı haber almasını istemediklerini dile getirerek, koşulların can güvenliği, insan hakları ve hukuki açıdan iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Diyarbakırlı, Batmanlı ve Şırnaklı çocukların öğretmensiz ve cahil kalmasını istemediklerine işaret eden Gündoğdu, şunları anlattı:
     "Kaybedeni sadece silah tüccarları ve illegal yapılanmalar, kazananının da millet olduğu bir süreç içerisindeyiz. Hz. İbrahimin ateşine su taşıyan serçe misali, kovalarımızı su ile doldurduk, milletin ateşini söndürmek için yola çıktık. Hz. İbrahimin bu ateşine odun taşımaya gayret edenlere uyarımız, bu millet 30 bin can kaybıyla ve 480 milyar TL mali kaybı ile ve geleceğine dair kardeşlik açısından sıkıntılar yaşayarak yeterince bedel ödedi.
     Bundan sonra İbrahimin ateşine çubuk taşıyan kargayı örnek almak yerine, serçeyi örnek alalım ve bu milletin yanında olalım."
    
     -Muhalefetin tepkisi-
    
     63 üyeli akil insanlar heyetinde başka bir konu için asla bir araya gelemeyecek farklı düşüncedeki insanlar bulunduğunu kaydeden Gündoğdu, "Bu insanların tamamı bu ülkenin demokrasisi, bütünlüğü ve yeniden kardeşliğin tesisinde bir araya gelmişse bu ancak alkışlanır" diye konuştu.
     Gündoğdu, muhalefet partilerine seslenerek, "Onları vicdanlı olmaya davet ediyorum. Sanırım CHPnin bir akil insanlar heyetine ihtiyacı var. Bizden oluşacak bir heyet değil, vicdanlı sosyal demokrat insanlardan. Sayın Kılıçdaroğlunun 90lı yıllarda hazırladıkları raporun hatırlatılmasına, raporun arkasında durmayı sağlayacak akil insan heyetine ihtiyacı var diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Enes Duran - Belgin Yakışan - Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER