Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Hakyemez: "Çözüm süreci gerçekten çok önemli ve bir o kadar da hassas bir süreç" -"Süreci hükümet yönetiyor ama sürecin bitmesi noktasında hükümete destek veriyo


KASTAMONU (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, "Çözüm süreci gerçekten çok önemli ve bir o kadar da hassas bir süreç" dedi.
     Yusuf Hakyemez, Sekreter Fatma Benli ve grup üyeleri Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur ile Bendevi Palandöken, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaşı ziyaret etti.
     Ziyaretin ardından Alyans Düğün Salonunda düzenlenen programda konuşan Hakyemez, heyetin akil insanlar olarak nitelendirildiğini, "bu kavramın kullanılmasını çok şık bulmadıklarını" söyledi.
     İktidarın sürece ilişkin yaptıklarını ve süreci niçin desteklediklerini anlatmak için Kastamonuya geldiklerini ifade eden Hakyemez, şöyle konuştu:
     "Çözüm süreci, gerçekten çok önemli ve bir o kadar da hassas. Türkiyede devam eden bir terör sorunu var. Terör sorunu kapsamında Türkiyenin ekonomik kayıpları ve şehitleri var. Bunların aileleri var, yakınları var. Bunun önce ailelerine ve yakınlarına, sonra da bizlere vermiş olduğu acı var. Bunu biliyoruz. Biz de bu ülkede yaşıyoruz. Bunu bildiğimiz için konuşmalarımızda çok dikkatli olmak zorundayız. Özellikle şehit aileleri ile ilişkilerimize çok özen gösteriyoruz ama artık bu sorunun bir şekilde çözülmesini istiyoruz, toplumda hemfikir olduğumuz ortak nokta.
     Süreci hükümet yönetiyor ama sürecin bitmesi noktasında hükümete destek veriyoruz. Burada ben başka şekilde anlatırım, bir başka arkadaşım başka şekilde anlatır ama kanın durması noktasında hepimiz hemfikiriz."
     Hakyemez, toplumu ikna etmek için gelmediklerini, sadece süreci neden desteklediklerini anlattıklarını kaydetti.
     Vatandaşları dinleyerek, görüş ve değerlendirmelerini aldıklarını bildiren Hakyemez, "Karadeniz bölgesi insanlarının bu süreci nasıl gördüğünü not alıp, raporu hükümete ve karar alma yetkisi olan siyasi aktörlere aktaracağız. Bizim en önemli görevimiz budur" diye konuştu.
    
     Muhabir: Özkan Beyer - Sinan Özmüş
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER