Çözüm süreci

Çözüm süreci -Ege Vanlılar Federasyonu Başkanı Bayezit: "Bölgede yaşanan bütün acıları kilometrelerce uzakta yüreğimizde yaşadık. Hiçbir zaman tekrarını yaşamak istemiyoruz" -"Çözüm süreci duyarlı ve inançlı insanların katkısıyla işle


İZMİR (A.A) - Ege Vanlılar Federasyonu Başkanı İshak Bayezit, çözüm sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede "Bölgede yaşanan bütün acıları kilometrelerce uzakta yüreğimizde yaşadık. Hiçbir zaman tekrarını yaşamak istemiyoruz. Çözüm süreci duyarlı ve inançlı insanların katkısıyla işlemeye devam edecektir. Biz Federasyonumuza bağlı derneklerimizle sürecin takipçisi ve yardımcısı olmaya devam edeceğiz" dedi.
     Bayezit, Karabağlar Vanlılar Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, federasyona bağlı 6 hemşehri derneği ile beraber çözüm sürecine destek verdiklerini söyledi.
     Vanlılar olarak, doğdukları ve ait oldukları il kadar, doydukları ve ikamet ettikleri yere de ait olduklarını dile getiren Bayezit, "En çok barışa ihtiyacı olan bizleriz. Çünkü her iki tarafta da insanımız var. Geçmiş dönemin olumsuzluklarını birebir yaşayan birçok hemşehrimiz var. Federasyon ve derneklerimizle, sivil toplum kurumu, tüzel kişiliklerimizle yapılan iyi işlerin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Yapılan iyi şeylere her zaman maddi ve manevi katkımızı sunmaya her zaman hazır olduğumuzu beyan ediyorum" diye konuştu.
     İzmirde ve Ege Bölgesinin değişik illerinde yaşarken Vandaki gelenek ve görenek ve kültürlerinden hiçbir zaman kopmadıklarını ifade eden Bayezit, şunları kaydetti:
     "Bölgede yaşanan bütün acıları kilometrelerce uzakta yüreğimizde yaşadık. Hiçbir zaman tekrarını yaşamak istemiyoruz. Çözüm süreci duyarlı ve inançlı insanların katkısıyla işlemeye devam edecektir. Biz federasyonumuza bağlı derneklerimizle sürecin takipçisi ve yardımcısı olmaya devam edeceğiz. Biz bu sürecin en kısa sürede kalıcı bir barışla neticelenmesini ve insanımızın huzur ve refah içinde olmasını arzuluyoruz."
    
     -Şehit babasından destek-
    
     Vanlı şehit babası Ziya Tosun da toplantıda yaptığı konuşmada, oğlu Ferdi Tosunu 2007 yılında vatani görevini yaptığı sırada Şırnakın Beytüşşebap ilçesinde şehit verdiğini, acılarının dün gibi taze olduğunu söyledi.
     Bütün ailenin 6 yıldır derin bir üzüntü içinde olduğunu ifade eden Tosun, bu acının kimse tarafından yaşanmaması için çözüm sürecinin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
     Ferdi Tosun, "6 yıldır acımız, sızımız dinmedi. Bu işe artık bir son verilmesinin vakti geldi. Bizim yaşadığımız acıları kimse yaşamasın. Biz yeterince acı çektik, ağladık. Bundan sonra anaların ağlamasını istemiyoruz. Bu nedenle de çözüm sürecini destekliyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER