Çözüm süreci

Çözüm süreci -Diyarbakırdaki sivil toplum kuruluşları bünyesinde terör örgütü PKKnın çekilme sürecini izleme komisyonu kuruldu


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırdaki sivil toplum kuruluşları bünyesinde terör örgütü PKKnın çekilme sürecini izleme komisyonu kurulduğu belirtildi.
     Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Nahit Eren, bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, çatışmalı ortamın tamamen sona ermesi için yeni bir sürece girildiğini söyledi.
     Süreci büyük bir memnuniyetle izlediklerini ifade eden Eren, şöyle konuştu:
     "Başlatılan diyalog ve çekilme sürecinin sorunun barışçıl çözümü açısından bütün taraflara büyük sorumluluklar yüklemektedir. Geçmişte özellikle 1999 yılında benzer bir süreçte yaşanan gelişmeler bu sürece ilişkin kaygımızı ve hassasiyetimizi güçlendirmektedir. Bu sürecin selametle ve tek bir insanımızın yaşamına mal olmadan tamamlanması için başta devlet yetkilileri ve kamu görevlileri olmak üzere ilgili herkesi iyi niyet ve sorumluluk içinde hareket etmeye davet ediyoruz. Bu amaçla sürece destek olmak üzere tarafsız ve bağımsız bir komisyon oluşturma ihtiyacının varlığını düşünerek, Diyarbakırda bulunan STKlar bünyesinde çekilme sürecini izleme komisyonu kurduk."
     İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici de çatışmalı dönemde birçok yere mayın döşendiğini belirterek, "Bunların temizlenmesi bizim için son derece önemlidir. Bu süreçle, geri çekilmeyle alakalı da olmayabilir. Bölgedeki insanların meralarına ve normal yaşama dönmesi. Korucuların de bir açıklama yapıp biz de kendi evlerimize çekiliyoruz demesi gerekir. İhtiyaç nedeniyle çeşitli yerlerden bölgeye gelen seyyar birliklerin geri dönmesi, yaşamın normale dönmesi kısa vadede yapılması son derece önemlidir" dedi.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER