Çözüm süreci

Çözüm süreci -MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: "Süreci, Türkiyenin aydınlık yarınlarının şekillenmesinde çok önemli bir tablo olarak görüyoruz"


BATMAN (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, çözüm sürecini, Türkiyenin aydınlık yarınlarının şekillenmesinde çok önemli bir tablo olarak gördüklerini söyledi.
     Beraberindeki dernek üyeleriyle Batmana gelen Olpak, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Osman Nasıroğlunu ziyaret etti, ardından Batman Organize Sanayi Bölgesinde incelemede bulundu.
     Daha sonra Bahçeşehir Koleji konferans salonunda MÜSİADın yönetim kurulu toplantısına katılan Olpak, burada yaptığı konuşmada, 27 Nisanda düzenlenen genel kurulun ardından ilk yönetim kurulu toplantısını Batmanda yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi.
    
     -"Süreci, prangaların sökülüp atılması olarak değerlendiriyoruz"-
    
     Olpak, başlatılan çözüm sürecini tarihi bir sorumluluk olarak gördüklerini belirten Olpak, şöyle konuştu:
     "Çözüm sürecini, gelecek refah için prangaların sökülüp atılması olarak değerlendiriyoruz. Süreci, Türkiyenin aydınlık yarınlarının şekillenmesinde çok önemli bir tablo olarak görüyoruz. Çözüm süreci, birikmiş sorunların bir çözüme kavuşması, bölge halkının refah ve mutluluğu kadar Türkiyenin kalkınması ve tüm vatandaşların mutluluğu, özgürlükler ve demokrasi açısından da çok büyük bir engelin ortadan kalkması anlamına gelir. Kurulduğu günden beri her türlü etnik ve dini ayrımcılığa karşı durmuş bir kurum olarak çözüme sürecine de katkımızı sürdürmeye kararlıyız. Bu süreci basit bir müzakere süreci olarak görmüyoruz, ülkemizin önünü açmak olarak görüyoruz. Bu süreç devam ederken de milletin seçmiş olduğu TBMMye ve onun içinden çıkmış olan hükümetimizin sağduyusuna güvenmemiz gerektiğini söylüyoruz."
     "Biz burada bir kere daha gördük ki çözüm süreci çoktan başlamış ve bitmek üzere" diyen Olpak, şunları kaydetti:
     "Gördük ki ekmekle, adaletle, dostlukla, insanlıkla ve kardeşlikle çoktan buluşmuşuz. Ayrımcılık yapmadan, birbirimizle dayanışma içinde olmayı zaten başarmışız. İstanbulda bir masanın etrafında toplanmak yerine burada bir masanın etrafında toplanmak elbette çok hoş ama biz asıl bir masanın değil, çözümün etrafında toplanmak için buraya geldik. Elbette ekonomi bizim önemli ama biz buraya insanlık için geldik."
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER