Çözüm süreci

Çözüm süreci -BDP Grup Başkanvekili Buldan: "Bu tarihi günlerde, bu tarihi süreçte 8 Mayıs, bizim için çok önemli ve çok anlamlı bir gün"


ERZURUM (A.A) - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Bu tarihi günlerde, bu tarihi süreçte 8 Mayıs, bizim için çok önemli ve çok anlamlı bir gün" dedi.
     Tekmanda düzenlenecek mitinge katılmak üzere ilçeye gelen Buldan ve beraberindekiler, esnafı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti.
     Buldan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 Mayısın kendileri için önemli bir gün olduğunu belirterek, "Süreçle ilgili olarak milletvekili arkadaşlarımızla yaklaşık bir haftadır bölge halkını bilgilendirmek için geziye çıktık. Tarihi bir süreci yaşıyoruz, tarihi günleri yaşıyoruz. Bu tarihi günlerde, bu tarihi süreçte 8 Mayıs, bizim için çok önemli ve çok anlamlı bir gün. 40 yıllık bir çatışmalı sürecinin bittiği, yeni bir sürecin başladığı bir gün. Demokratik siyaset kanallarının açılacağı günlerin olacağı, demokratik bir Türkiyenin yaşanacağı ülke özlemiyle başlatılan süreci halkımızla paylaşmaya çıktık" diye konuştu.
     Çözüm süreci hakkında insanları bilgilendirmek için düzenledikleri gezilerin verimli geçtiğine inandıklarını dile getiren Buldan, şöyle devam etti:
     "Halkın büyük çoğunluğunun barıştan yana olduğunu gözlemledik. Akıllarında soru işaretinin olmadığını, kaygı taşımadıklarını gördük. Halkımızın yöneticilerine sonsuz bir güveni var. Bu nedenle gezilerimiz oldukça coşkulu ve moralli geçiyor. Bugün bir köye giderek sembolik olarak 3-4 saatlik oturma eylemi yaparak, nöbet tutacağız. Çünkü herhangi bir operasyonun, bir müdahalenin gerçekleşmesini istemiyoruz. Bir müdahale gerçekleşirse, bir operasyon yapılırsa süreç sıkıntıya girer. Böylesi bir operasyonun gerçekleşmemesi için nöbet eylemi yapacağız."
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Yücel Velioğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER