Çözüm süreci

Çözüm süreci -Diyanet İşleri Başkanı Görmez: "Milletin birlik ve beraberliği, bütünleşmesi hepimizin ortak görevidir"


VAN (A.A) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Milletin birlik ve beraberliği, bütünleşmesi hepimizin ortak görevidir" dedi.
     Hakkari merkez ile Yüksekova ve Şemdinli ilçelerine yapacağı iki günlük ziyaret öncesinde Vana gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, AA muhabirine Hakkarideki temasları ve çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.
     Görmez, Diyanet İşleri Başkanı olarak Hakkariye ilk ziyaretini gerçekleştireceğini kaydederek, Yüksekovada inşa ettikleri, bölgenin en güzel ve en büyük ibadethanesi olan İhsaniye Camisinin açılışını yapacaklarını söyledi.
     Caminin yapımının yaklaşık 5 yıl sürdüğünü ve çeşitli nedenlerden dolayı açılışı gerçekleştiremediklerini vurgulayan Görmez, açılış programının ardından vatandaşlarla bir araya geleceğini ifade etti.
     Görmez, çözüm süreciyle ilgili de Diyanet İşleri Başkanlığının varlık sebebinin, ülkede yaşayan bütün insanların kalpleri arasındaki ayrılığı ortadan kaldırmak olduğunu bildirerek, "Bu görev, geçici zaman dilimlerine mahsus bir görev değil. Milletin birlik ve beraberliği, bütünleşmesi hepimizin ortak görevidir" diye konuştu.
    
     Muhabir: Cemal Aşan
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER