Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkan Vekili Bilgin: "Barış ortamı içerisinde ancak büyürüz"


GİRESUN (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkan Vekili Vedat Bilgin, Türkiyenin barış ortamı içinde büyüyeceğini belirtti.
     Vedat Bilgin ve Grup Üyesi Ahmet Gündoğdu, Giresunda Memur-Sen üyeleri ile bir araya geldi.
     Bilgin, Giresun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiyeyi bütünleştirecek sürecin, ülkenin büyümesiyle olacağını söyledi.
     Sürecin, "büyük Türkiye idealine yürüyen bir akış" olduğunu ifade eden Bilgin, "Bu akışın iki tane kaynağı vardır. Birisi Türkiyenin siyasal, toplumsal ve ekonomik bakımdan kalkınmasıdır. İkincisi de barıştır. Barış ortamı içerisinde ancak büyürüz. Bu barışı da üretecek olan şey, zenginleştirecek olan şey demokrasidir" diye konuştu.
     Ahmet Gündoğdu ise yapılan ziyaretlerde şehit aileleri ile görüştüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
     "İki aylık evliyken kocası şehit olmuş 19 yaşında bir gelinimiz, Benim yüreğim yandı, başka gelinlerin yanmasın. Bitirin bunu diyor. 1997de oğlu Hakkaride şehit edilmiş asteğmenin babası, bu bitsin diyor. Bingöllü bir hacı amcamız, oğlumu bu millete, bu devlete sahip çıkarak gururla kaybettim, şehit verdim ama yeğenim de dağa çıkarıldı, bu sorunu çözün diyor. Bunun için sizin sürece burada destek vermenizi istiyorum."
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin - Eyüp Elevülü
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER