Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu, Gaziantepte rektörlerle bir araya geldi -Grup Başkanı Ensarioğlu: -"Üniversitelerin başlatacağı çalışmalarla çözüm sürecinde kısa sürede önemli mesafe alabili


GAZİANTEP (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu, Gaziantepte üniversite rektörleriyle bir araya geldi.
     Grup Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) düzenlenen toplantıda, kamuoyunun talep ve beklentilerini tespit ettiklerini, gittikleri illerde de farklı aktörlerle görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.
     Riskleri bertaraf etme açısından üniversitelere görev düştüğünü dile getiren Ensaroğlu, şunları kaydetti:
     "Bilim insanlarının rehberliği ve desteğiyle süreci sağlıklı yürütmek, kalıcı bir çözüme kavuşturmak adına üniversitelerin yapacağı çok şey var. Pratiğin içinde olan insanlar eğer sağlam, tutarlı, kuramsal temellere dayalı çalışmalar yürütmüyorsa gelip geçici rüzgarlarla zikzaklara mahkumlar. Dolayısıyla üniversitelerin başlatacağı çalışmalarla çözüm sürecinde kısa sürede önemli mesafe alabiliriz."
    
     -Barışın ve üretimin kenti-
    
     GAÜN Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun da üniversitelerin toplumun sorunlarına bigane kalan yer olmaktan ziyade topluma katkı sağlaması gerektiğini ifade etti.
     Türkiyenin ayak bağları çözüldükçe önünün de açılacağına dikkati çeken Coşkun, "Gaziantep barışın ve üretimin kenti. Sıradan ve içine kapanık bir şehir değil. Gelinen noktada Türkiyenin ekonomisini taşımaya devam ediyor. Göçü avantaja çevirmiştir. Bu yapıyla terör hadisesine meydan vermeden birçok ile örnek olmaya devam ediyor" diye konuştu.
     Grup Başkan Vekili Kezban Hatemi ile üyeler Ahmet Faruk Ünsan, Fazıl Hüsnü Erdemin de hazır bulunduğu toplantıya, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü İbrahim Özdemir ve Zirve Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Fatih Töremen katıldı.
     Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER