Çözüm süreci

Çözüm süreci -Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Bu milletin değerleri ve kültürüyle örtüşmeyen, bu milleti üzecek ve mahcup edecek hiçbir kararımız ve yanlışımız olmadan inşallah bu sorunu çözeceğiz" -"Süreç oldukça iyi gidiyor, inşall


SİVAS (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çözüm sürecine ilişkin, "Bu milletin değerleri ve kültürüyle örtüşmeyen, bu milleti üzecek ve mahcup edecek hiçbir kararımız ve yanlışımız olmadan inşallah bu sorunu çözeceğiz" dedi.
     Müezzinoğlu, AK Parti Sivas İl Başkanlığınca bir restoranda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     AK Partinin milletin partisi olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Birlik ve beraberlikten asla vazgeçmeyeceğiz çünkü bu millet bizden kendisine hizmet etmemizi bekliyor, kendi hayalleri ve umutlarının daha güvenli olmasını istiyor" diye konuştu.
     Hükümetin, ülkeye her alanda hizmet sunduğunu ifade eden Müezzinoğlu, şunları söyledi:
     "İnşallah çözüm süreciyle, 75 milyonun kardeşliğini, hak ve hukukunu, bana yapılmasını istemediğim hiçbir yanlışı bu ülke insanına yapmamak, benim için istediğim her türlü iyiliği ve güzelliği önce vatandaşım için istemek, bu milleti gelecek hayallerindeki o yolculuğa taşımak gibi bir görevimiz ve sorumluluğumuz var. Onu da kim ne derse desin bu milletin temel değerlerini merkeze alarak başaracağız. Birileri bozmak isteyecek, birileri duygulara hitap ederek tahrik etmek isteyecek ama akılcı ve reel değerleri merkeze alan, tarihi geçmişten ders alan bir anlayışla inşallah bunu da çözeceğiz. Bizim aramızda veya hukukumuzda hırsızlara, ahlaksızlara, vatan hainlerine yer yok. 75 milyon insanımızın hak ve hukukunu korumak, onlarla yarınlara yürümek de temel hedeflerimiz ve stratejimizdir."
     Muhalefet partilerinin, çözüm süreciyle ilgili tavırlarını değerlendiren Müezzinoğlu, "Bu, bir parti meselesi ve iktidar meselesi değil. Bu, bir millet meselesi" dedi.
     Müezzinoğlu, muhalefetin çözüm için öneri sunmadığını belirterek, "Yalnız eleştiriyor ya ihanetle ya bölücülükle eleştiriyor, milletin duygularını istismar eden cümlelerle eleştiriyor" diye konuştu.
     Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
     "Peki 30 yıl ne oldu- Önümüzdeki 30 yıl ne olacak- Bu canlar, bizim canlar değil mi- Bu kanlar, bizim kanlar değil mi- 30 yıldır bir anne çocuğunun askere gitmesinde kurası acaba nereye çıkacak- diye korkuyordu. Şimdi bütün bunları çözme sorumluğu kimin- Millet için siyaset yaptığını söyleyenler, samimiyse bu masaya oturacak ve çözecek. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz bu samimiyetten uzaklaşmayacağız. Bu milletin değerleri ve kültürüyle örtüşmeyen, bu milleti üzecek ve mahcup edecek hiçbir kararımız ve yanlışımız olmadan inşallah bu sorunu çözeceğiz."
     Toplumu kucaklayan, hak ve hukuku merkeze alan, aklı ön planda tutan, duygusallıktan uzak, sağduyulu, sabırlı ve samimi bir anlayışla bu sorunu çözeceklerini belirten Müezzinoğlu, "Süreç oldukça iyi gidiyor, inşallah önümüzdeki aylarda çok daha iyi noktaya taşıyacağız, yeter ki biz yine milletten kopmayalım, milletle omuz omuza, gönül gönüle bu yolculuğu devam ettirelim" dedi.
     Programın ardından, yapımı devam eden 600 yataklı Sivas Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Müezzinoğlu, daha sonra Zara ilçesine geçti. Zara Devlet Hastanesini ve Karayolları 162. Şube Şefliği bahçesinde hastane yapılması planlanan alanı gezen Müezzinoğlu, incelemelerinin ardından Giresunun Şebinkarahisar ilçesine gitmek üzere Zaradan ayrıldı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer - Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER