Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Başkanı Arıboğan: -"Silahın gücünün yerini sözün gücünün almasını istiyoruz"


BURSA (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, "Silahın gücünün yerini sözün gücünün almasını istiyoruz" dedi.
     Grup Başkanı Arıboğan, Grup Başkanvekili Mithat Sancar, Grup Sekreteri Levent Korkut, grup üyeleri Mustafa Armağan, Hayrettin Karaman, Hülya Koçyiğit ve Ali Bayramoğlu, kentteki bir otelde sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.
     Sivil toplum örgütlerinin düşüncelerini, sesini, endişelerini ve kaygılarını siyasetin katmanlarına doğru iletmek için bir moderasyon yapmaya çalıştıklarını belirten Arıboğan, sürece ilk başta endişeyle yaklaşan kitlelerin artık kendi aralarında son derece verimli tartışmalar yapmaya başladıklarını, demokratik kanalları açtıklarını gördüklerini söyledi.
     Toplumun tabanından yukarıya doğru her konuda bir baskı oluşturabilecek imkanlar için çalıştıklarını anlatan Arıboğan, "Her şey aslında insana dair olmasına rağmen siyasetin elinin hamuru haline geldiği zaman bambaşka bir kek çıkıyor ortaya" diye konuştu. Arıboğan, burada sivil toplum örgütleriyle görüş alışverişinde bulunacaklarını, yukarıya, siyasete doğru da çok sert rüzgarlar estirebildiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Bunu sayın Başbakan ile yaptığımız toplantıda da gördük. Tam 7 saat boyunca bütün bölgelerden gelen fikirler kanaatler aktarıldı. Çoğunlukla tabii eleştiriler aktarılıyor. Çünkü bir yandan Evet barışa destek var, çoğunluk destekliyor diyoruz, kalan bölüm endişeler, kaygılar, insanlar esas olarak neye karşılar, bunları anlatmakla geçiyor. Bölgelerin kendine özgü kaygıları olduğu gibi, bütün bölgelerde ortak olan birtakım hassasiyetler var, bunlar çok net olarak ortaya çıkıyor. Bunların her birini de bizler raporlarımıza yansıtacağız. Kamuoyu ile de paylaşacağız."
     Birbirine tahammül ederek konuşabilmeyi, dinlemeyi becererek hayata bakmanın çok önemli olduğunu dile getiren Arıboğan, "Silahın gücünün yerini sözün gücünün almasını istiyoruz. Bu ülkenin geleneğinde de bu söz söyleme sanatının kadim geleneğinde de bunun var olduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
     Toplantı, daha sonra basına kapatıldı.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER