Çözüm süreci

Çözüm süreci -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: -Çatışma ortamı ortadan kalksın, terör ortadan kalksın, Sevgi, zamanla yayılacaktır. (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün,Çatışma ortamı ortadan kalksın, terör ortadan kalksın.Sevgi zamanla yayılacaktır dedi.
     Ergün, AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Partinin üç seçim kazandığını, önümüzdeki seçimi de oylarını arttırarak kazanacağına inandığını belirtti.
     AK Partinin 10 yıldır Türkiyede önemli hizmetler yaptığını anlatan Ergün, AK Parti, saman alevi gibi yanıp sönmedi. Oylarını her seçimde arttırarak iktidar oldu. Artık, 2023 hedefimiz var. Bu hedef için gevşemeden çalışmalarımız devam edecek diye konuştu.
    
     -Terörle mücadele-
    
     Bakan Ergün, terörle mücadelede önemli bir süreç içinde olduklarını, özellikle bu dönemde herkesin sağduyulu bir şekilde davranması gerektiğini belirtti.
     Çatışma ortamı ortadan kalksın, terör ortadan kalksın. Sevgi, zamanla yayılacaktır diyen Ergün, Terör ve çatışma ortamı ortadan kalktığında, aykırı şeyler de söylenebilir. Kim, neyi isterse onu söylesin. Demokrasi içinde herşey konuşarak çözülür. Yeter ki, şiddet ve çatışma olmasın şeklinde konuştu.
    
     -IMF ile yeni bir dönem başlıyor-
    
     Bakan Ergün, IMFe olan borçların iki ay içinde biteceğini, bundan sonraki süreçte IMF ile yeni bir dönem başlayacağını belirtti.
     Bir ülkenin kasası boş ise o ülkeye her türlü operasyon yapılır diyen Ergün, IMF ile iki ay içinde yeni bir döneme başlıyoruz. Borçlarımızı bitirdik. Bundan sonraki süreçte, IMFten borç alan değil, borç veren bir ülke konumuna geleceğiz. Hatta, IMFe olan borcumuzu bitirmekle kalmayıp, hazinede de 125 milyon dolar döviz rezervimiz bulunmaktadır şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul/Hakan Şahin
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER