Suriyeli öğretmenlere seminer

Suriyeli öğretmenlere seminer -Gaziantepteki Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezinde görevli öğretmenlere Travma ve Mülteci Deneyimi konulu seminer verildi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Suriyeli öğretmenlere yönelik, Travma ve Mülteci Deneyimi konulu seminer verildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezinde görev yapan Suriyeli öğretmenler için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarınca (GAMEK) düzenlenen seminere, ABD University of Northern Iova öğretim üyesi mülteci ve göçmen problemleri uzmanı Prof. Dr. Mark Grey ve Zirve Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selin Nielsen konuşmacı olarak katıldı.
     Suriyeli göçmenlere yönelik sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Zirve Üniversitesinin konuğu olarak Gaziantepte bulunan Grey, katılımcılara mültecilerin yaşadıkları travmanın fiziksel, duygusal, bilişsel ve davranış üzerindeki etkileri ve eğitmenlerin bunu nasıl algıladıkları konusunda bilgi verdi.
     Ailelerin üzülmemesini ve uzun süreli travmaya girmemelerini isteyen Grey, Suriyeli mültecilere, gerek gördükleri zaman en yakın dostları ile sıkıntılarını paylaşmaları ve dertlerini anlatmaları tavsiyesinde bulundu.
     Öğretmenlerden gelen soruları da yanıtlaya Grey, özellikle Suriyeli çocuklarda yaşanabilecek psikolojik sorunların gözlemlenmesinde öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirterek, onlardan gerektiğinde psikolojik destek alınması konusunda öncü olmalarını istedi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Suriyeli öğretmenlere seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER