Çözüm süreci

Çözüm süreci -MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: -Telafisi ve acısının tarifi hiçbir şekilde mümkün olmayan, kaynaklarımızı, enerjimizi, evlatlarımızı ve yarınlara dair umutlarımızı tüketen terör sorunun çözülmesi, ülkemizin daha y


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, telafisi ve acısının tarifi hiçbir şekilde mümkün olmayan, Türkiyenin kaynaklarını, enerjisini, evlatlarını ve yarınlara dair umutlarını tüketen terör sorunun çözülmesinin, ülkenin daha yaşanabilir, refaha erişmiş ve uluslararası saygınlığı artmış bir ülke konumuna yükselmesini sağlayacağını bildirdi.
     Olpak, MÜSİAD yöneticilerinden 100 kişilik bir grubun katılımıyla Afyonkarahisarda bir otelde, basına kapalı olarak gerçekleştirilen MÜSİAD Gelecek Çalıştayının ardından yaptığı yazılı açıklamada, güneydoğu sorununun çözümünün, sadece Türkiyenin doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde uzun yıllardır yaşanan bir sorunun çözümü anlamına gelmekle kalmayacağını belirterek, aynı zamanda Türkiyenin aydınlık geleceği adına Cumhuriyet tarihinin en önemli sorunlarından birisinin aşılması anlamını da taşıyacağını kaydetti.
     Türkiyenin geleceği için atılan adımlar konusunda anlayışlı ve sağduyulu olduklarını ifade eden Olpak, şunları bildirdi:
     Bunun doğru olduğuna inanıyoruz. Bu sürece net bir şekilde destek verilmesi gerekiyor. Son günlerde oldukça yoğun tartışmaların yaşandığı bu sürece, kısır bir bakış açısıyla yaklaşıp, terör örgütü ile pazarlık süreci diye bakmıyoruz. Türkiyenin hedefleri doğrultusunda geleceğini yeniden inşa etme süreci olarak bakıyoruz. Çözüm süreci, yıllardır şahit olduğumuz acımasız terör sorunu kadar bu çerçevede birikmiş sorunların artık bir çözüme kavuşması, bölge halkının refah ve mutluluğu, Türkiyenin kalkınması ve tüm vatandaşlarının mutluluğu, özgürlükler ve demokrasi açısından da çok büyük bir engelin ortadan kalkması anlamına gelmektedir. Telafisi ve acısının tarifi hiçbir şekilde mümkün olmayan, kaynaklarımızı, enerjimizi, evlatlarımızı ve yarınlara dair umutlarımızı tüketen terör sorunun çözülmesi, ülkemizin daha yaşanabilir, refaha erişmiş ve uluslararası saygınlığı artmış bir ülke konumuna yükselmesini sağlayacaktır.
    
     -Çözüme yönelik katkı sağlamaya hazırız-
    
     Olpak, Türkiyenin son 10 yılda yakaladığı başarı ve istikrarı, gelecekte bölgesinde ve dünyada etkisini arttırma yönünde önemli bir fırsat olduğunu, bu süreçte, ekonomik kalkınmanın siyasi istikrarın sürdürülebilirliği sayesinde gerçekleştiğini vurguladı.
     Bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine değinen Olpak, şu ifadelere yer verdi:
     Gelişme ve ilerleme yolunda önümüzde yıllardır en büyük engel olarak duran terör sorununun çözüm sürecine girmesi son derece önemlidir. Bu ortamda, hükumetin kararlı ve sabırlı duruşu, risk alma cesareti ve dirayetini doğru buluyor ve destekliyoruz. Çözüm sürecinde, üzerine görev düşen herkesin, her kurumun elini taşına altına koyması gerektiğine inanıyoruz. Kurum olarak, çözüme yönelik katkı sağlamaya hazırız. Şubelerinin yarısı doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan, bu bölgeye yatırım yapmış ve bölgede yaşamaya devam eden binlerce üyeye sahip olan bir iş adamları derneği olarak, refahın, gelişmenin ve huzurun, yalnızca pozitif istikrarı yakalayabilmiş ortamlarda yeşerip büyüyeceğine inanıyoruz. 2007 senesinde hazırladığımız Güneydoğu Raporumuzda da, 2011 senesinde hazırladığımız Anayasa Önerisinde de, bugüne kadar bu konuda yaptığımız açıklamalarda da, huzur ve istikrar adına atılacak adımların önceliğini vurguladık. Bugün geldiğimiz noktada, ekonomik ve sosyal anlamda ağır bedeller ödediğimiz terör meselesini ve bununla ilişkili sorunları çözmeye yönelik güçlü bir iradenin olduğunu görüyoruz.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER