Çözüm süreci

Çözüm süreci -Eski bakanlardan Şener: Şu anda İmralı, Cumhurbaşkanlığı Köşkünden daha fazla basının odak merkezi haline dönüşmüştür


SİVAS (A.A) - Eski bakanlardan Abdulatif Şener, Şu anda İmralı, Cumhurbaşkanlığı Köşkünden daha fazla basının odak merkezi haline dönüşmüştür dedi.
     Şener, memleketi Sivastaki Susamışlar Konağında hemşehrileriyle bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şener, Suriyedeki olayları değerlendirdi.
     Suriyede yaşananlarla ilgili Türkiyedeki yayın kuruluşlarının hükümetin baskısıyla muhalifleri desteklediğini ileri süren Şener, Onun için de hiçbir vatandaş Suriyede ne olup bitiyor gerçek boyutuyla anlayamıyor dedi.
     Çözüm süreciyle ilgili soru üzerine Şener, İmralıda yapılan görüşmeler Başbakan tarafından verilen talimatla yapılıyor. Görüşmeleri hükümet adına, Başbakan adına yapanlar da Başbakanın vekili sıfatıyla ve Başbakan adına yapıyor o görüşmeyi ifadesini kullandı.
     Şener, şunları kaydett:
     Şu anda İmralı, Cumhurbaşkanlığı Köşkünden daha fazla basının odak merkezi haline dönüşmüştür. Hatta Başbakanlıktan daha fazla, Parlamentodan daha fazla ve daha güçlü bir şekilde Türkiye gündeminin merkezi haline gelmiştir. Bunu ülke olarak, bu ülkenin aydınları, medyası, sivil toplum kuruluşları olarak düşünen herkesin masaya yatırıp farklı boyutlardan değerlendirmesi lazım.
     Bir gazetecinin Görüşmeler PKKyı bitirir mi- Yoksa AK Partiye oy mu kaybettirir- sorusu üzerine Şener, Vatandaşın bileceği bir şey. Bunu belirleyecek olan vatandaşın kendisidir. Demokrasi bunu gerektiriyor. Dolayısıyla ortada bir tablo var, bu tabloyu hep birlikte algılamamız lazım. Vatandaş yanlış yapmaz yanıtını verdi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER