Çözüm süreci

Çözüm süreci -Şanlıurfadaki 32 sivil toplum kuruluşu, çözüm sürecine destek verdiğini açıkladı -Açıklamadan: Bu sorunların çözümü için hükümetimizin her türlü riski alarak başlattığı çözüm arayışlarını destekliyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada, ticaret ve sanayi odası, esnaf odası ve kent konseyinin de aralarında bulunduğu 32 sivil toplum kuruluşu, çözüm sürecine destek verdiğini açıkladı.
     Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasında (ŞUTSO) gerçekleştirilen istişare toplantısının ardından sivil toplum kuruluşları adına yapılan açıklamada, toplantıda Terör ve Kürt sorununun çözümüne yönelik atılacak adımlar konusunun ele alındığı belirtildi.
     Terör sorununun yıllardan beri insanların canını yaktığına değinilen açıklamada, şunları kaydedildi:
     İş dünyası olarak amacımız bu tür olumsuzlukların son bulması, Kürt sorununun çözülmesi, barışın ve toplumsal huzurun sağlanmasıdır. 30 yıldır devam eden ve gerek ülkemizin gerekse bölgemizin ekonomisine olumsuz etkileri olan bu sorunların çözümü için hükümetimizin her türlü riski alarak başlattığı çözüm arayışlarını destekliyoruz. Bizler biliyoruz ki, bir ailede oluşan her türlü sorun ve sıkıntılar ne kadar acı yaşanırsa yaşansın, aile büyüklerinin veya kanaat önderlerinin araya girmesiyle son bulur. Bu süreci de öyle değerlendirebiliriz. Süreç kararlı ve yapıcı bir biçimde yönetilerek, sağduyuyla sürdürülmelidir.
     Açıklamada ayrıca, terör sorununun çözümü için başlatılan süreçte, yalnızca hükümetin değil, diğer parti ve sivil toplum kuruluşlarına da görev düştüğünü kaydedildi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER