Çözüm süreci

Çözüm süreci -Bingöldeki muhtarlar, çözüm sürecine destek verdiğini bildirdi


BİNGÖL (A.A) - Bingöldeki muhtarlar, çözüm sürecine destek verdiğini bildirdi.
     Bingöl Muhtarlar Derneğine üye 115 köy muhtarı, düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla çözüm sürecine destek verdi. Dernek Binasında bir araya gelen muhtarlar adına açıklamayı okuyan Mirzan Mahallesi Muhtarı Orhan Burakgazi, artık anaların ağlamasını, gözyaşı dökmesini istemediklerini söyledi.
     Bölgede 30 yıldır süren çatışmanın bitmesi için başlatılan çözüm sürecine halkın temsilcileri olarak destek verdiklerini kaydeden Burakgazi, sorunun sona ermesiyle kent merkezlerine yapılan göçün tersine döneceğini bildirdi.
     Sürece herkesin katkı sunması gerektiğini aktaran Burakgazi, vatandaşın huzuru için sosyal barışı sağlamak ve uygulanabilir hale getirmenin devletin görevi, bu bağlamda toplumsal ihtiyaçlara dair düzenlemeler ve demokratik çözümü doyurucu hale getirmenin de hükümetin işi olduğunu kaydetti.
     Ana dile ilişkin düzenlemeler ülkeye zarar değil, zenginlik kazandırmıştır diyen Burakazi, şöyle devam etti:
     Çünkü o anne ki, dili yasalar güvencesinde serbest edilmiş, anne ecnebi ülkelerden bir anne değildir. Türkiyede yaşıyorsa ana dili anayasa güvencesine alınması gerekmektedir. Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan Türk ne kadar kardeşim ise Kürt de o kadar kardeşimdir sözü ülkenin temel taşını oluşturmaktadır. Doğru ve önemli bir niyettir. Demokratik çözüm bu gün bir ihtiyaçtır, bu süreçte medya dili ve siyasi partiler liderlerin tavırları sağduyulu olması devlete hizmettir. Aksi davranış ve söylemler 76 milyon insanımıza zarar vermektedir.
     Burakgazi, barış sürecinin kazasız belasız sonuçlandırılmasının, hayır ve bereket beraberinde getireceğine inandığını dile getirdi.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik - Naim Boşkut / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER