8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: -Kadınlarla erkekleri eşit şartlarda görmek istiyoruz


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kadınlarla erkekleri eşit şartlarda görmek istediklerini söyledi.
     Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediyede etkinlik düzenlendi.
     Eşi Günseli Akaydın ile programa katılan Akaydın, belediye çalışanlarıyla halay çekti ve belediye personeline çiçek dağıttı.
     Ardından Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası Antalya Şubesi tarafından Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe katılan Akaydın, burada yaptığı konuşmada, belediyede 8 Martın ilk kez coşku içinde kutlandığını belirterek, böyle günlerde kadına karşı uygulanan ayrımcılığın gündeme getirilmesinin, kamuoyu oluşturulmasında son derece önemli olduğunu bildirdi.
     Türkiyede kadınların yüzde 42sinin bir şekilde şiddetle karşı karşıya kaldığını ifade eden Akaydın, bu oranın yüksekliğinden yakındı. Türk kadınının Mustafa Kemal Atatürkün başlattığı aydınlama devrimi ile bir çok ülkeden daha önce haklarına sahip olduğunu belirten Akaydın, Bu devrim daha iyi sürdürülmüş olsaydı bugün içinde bulunduğumuz acıklı istatistikler yaşanmazdı dedi.
     Belediye çalışanlarının yüzde 21inin kadın ve yönetici kadınların oranının ise yüzde 30larda olduğuna işaret eden Akaydın, bu rakamın Türkiye istatistiklerinin üzerinde yer aldığını bildirdi. Akaydın, kadın çalışanlarının performansından de memnun olduğunu dile getirdi.
     Kadınların dünyaya erkeklerle eşit şartlarda geldiğini kaydeden Akaydın, Ama hayatın içinde bu şartlar hiç bir zaman eşit olmuyor. Kadınlarla erkekleri eşit şartlarda görmek istiyoruz. Türkiyede kadına şiddet konularında neler yaşandığını herkes biliyor. Şiddetsiz, işkencesiz bir yaşam istiyoruz diye konuştu.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, daha sonra Aksuda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezlerinin düzenlediği Kadın El Emeği Kermesine katıldı.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER